Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Vali Kaldırım mesajında şunlara yer verdi;  

"Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha ispatladığımız, birliğimizi perçinleyen, Milletimizin istiklalini müjdeleyen, istikbalini aydınlatan 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıldönümünü idrak etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Necip Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 1919 yılında Samsun’da yaktığı İstiklal ateşi, Kurtuluş Savaşımıza giden yolu açmış ve Büyük Taarruzla bu kutlu mücadele taçlandırılmıştır. Esasında bu zafer 1071 yılında Malazgirt Zaferi ile yurt edindiğimiz Anadolu’nun bir kez daha mübarek Şehit kanlarıyla bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.

Bundan 99 yıl önce olduğu gibi bugün de tüm milletimiz, kendisini, birliğini, bütünlüğünü, kalkınmasını, huzuru ve güvenliğini hedef alan bedbahtları, engin feraseti ve sarsılmaz cesaret ve kararlı duruşuyla, gerektiğinde canını ortaya koyarak bertaraf etmeye devam etmektedir.

Bütün imkansızlıklara, yokluklara rağmen tüm zorluklar aşılarak kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi diri tutmak ülkemizi ileriye taşımak en büyük hedefimiz olmalıdır.

Milletimizin, gelişmesini ve kalkınmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü toplum ve ordumuz ve yine milletimizin karakterinde mündemiç olan milli, manevi değerler ve üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz güçlü adımlarla büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygular içerisinde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, tüm Sakaryalı Hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."