TV 264 ekranlarında her Cuma günü saat 21.00’de ekrana gelen “gazeteciler soruyor” isimli tartışma yine bomba gibiydi. Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapılan Hakan Turhan, Safa Polat ve Hüseyin Cumalı’nın konuşmacı olarak katıldığı programın ilk bölümünde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın sektörünün sorunları ele alındı. Gelişen teknolojiyle birlikte dijital medyanın daha ön plana çıktığının ele alındığı programda “çubukçu” olarak adlandırılan sosyal medya üzerinden gazetecilik yapan kişilere tepki gösterildi.

GAZETE PATRONLARI
Geçtiğimiz günlerde Sapanca’da bir villada toplanan gazete patronlarının Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ından ‘Pandemi ve ekonomik sıkıntılar” nedeniyle destek istediğini dile getiren Gazeteci Hüseyin Cumalı, “Vali Kaldırım’dan basın için destek istediler. Ama bu basının içinde sadece 7 yerel gazete var. Bu kentte sadece 7 yerel gazete mi var! İnternet siteleri, radyolar, televizyon yok mu! Buralarda çalışanlar yok mu! Bir tek gazete patronları ile bu iş bitiyor mu! RATED Başkanı Remzi Adıyaman ile Küresel Gazeteciler Birliği Sakarya Temsilcisi Zafer Tokuş durumu, gerçeği Vali Kaldırım’a anlattı da vali duruma el koydu. Vali Kaldırım’a bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

VALİ NAYİR’E HELALLİK YOK
Sakarya eski Valisi Ahmet Hamdi Nayir’ın geçen yıl görevde iken basında ayrımcılık yaptığını ve bir tek yerel gazetelere destek verdiğini belirten gazeteci Zafer Tokuş, “Hem kendim hem de çalışanlarım adına eski vali Ahmet Hamdi Nayir’a hakkı mı helal etmiyorum. Basında ayrımcılık yapan Vali Nayir’e hakkımı hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

CUMALI İKİ KEZ HELALLİK YOK
Cumalı ise, “Bende hakkımı helal etmiyorum. Hem de 2 kez hakkımı helal etmiyorum. Birincisi basında ayrımcılık yaptığı için, 2’incisi ise benim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda polis zoruyla yatırıp kaldırdığı için hakkımı helal etkimiyorum. Eğer Vali Nayir’in de bende hakkı varsa ne olur bana hakkını helal etmesin” dedi. Gazeteciler Hakan Turhan ve Safa Polat’ın da tepki gösterdiği basında ayrımcılıkla ilgili olarak stüdyoda bulunanlar Vali Kaldırım’a basındaki ayrımcılığa izin vermediği için teşekkür etti.