Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda, illerdeki vaka artışlarına bakılacak, kısıtlamalarla ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, kademeli normalleşmede 1 aylık süreci değerlendirecek. Vaka artışları analiz edilecek, mutasyonlu virüsün seyri izlenecek.

Tedbirlerin esnetilmesinin Türkiye'nin koronavirüs tablosuna yansımasına bakılacak. Elde edilen veriler doğrultusunda önemli kararlar alınacak.

HARİTA DEĞERLENDİRİLECEK
Toplantıda gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunumda olacak. Bilim Kurulu tavsiye kararları kabine üyeleri ile paylaşılacak.

Yüz bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka artışı sayısını gösteren harita üzerinde değerlendirme yapılacak.

Salgının sağlık başta olmak üzere eğitime, ekonomiye ve sosyal hayata etkileri ele alınacak. Tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek. Sakarya’nın kırmızı ya da turuncu mu olacağı bu toplantı sonrasında belli olacak.

SAKARYA’DA ESNAF DÖRT GÖZLE BU TOPLANTIYI BEKLİYOR!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplanacak toplantıyı en çok Sakarya’daki esnaflar bekliyor. Esnaf umduğunu bulamazsa Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek bu durumu protesto edecekleri öğrenildi. Kafe işletmecisi Murat Dalgıç, TV264 ekranlarında Cuma günü yayınlanan Gazeteciler Soruyor isimli programda bu konuyu açıklamıştı.