Ağrı’da yayın yapan bir internet sitesinin haberine göre; dün akşam saatlerinde İran’dan Doğubayazıt’a giren ve kimlik bilgilerine henüz ulaşılamayan bir kişi yaşamını yitirdi. Doğubayazıt Belediyesine ait cenaze aracı ile Ağrı Devlet Hastanesine getirilen cenaze Coronavirüs şüphesi nedeni ile Ağrı Devlet Hastanesi morguna alınmadı. Sağlık Bakanlığının müdahil olduğu ölüm vakası için acil olarak Ankara’dan uzman ekip gönderildi. Coronavirüs olduğu düşünülen vakanın akıbetine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

“Yetkililer hassas bir konu olduğu açıklama yapmaktan kaçınıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Sakarya nüfusuna kayıtlı bir TIR şoförü vefat etmiş. Kimileri kalp krizi diyor. Ancak vefat eden şahsın cenazesinin morga alınmaması nedeniyle Corona Virüsü diyenlerde var. Haberimize henüz yetkili makamlar tarafından yalanlama yapılmadı. Araştırmalarımız sürüyor” dedi.

Öte yandan Corona Virüsü nedeniyle İran’a sınır komşu 5 ülke giriş ve çıkışları durdurdu. Nahçıvan’a açılan tek sınır kapısı olan Dilucu Sınır Kapısı ikinci bir talimata kadar kapalı kalacak.