Her hafta Cuma akşamı Sakarya’nın tek uydu kanalı TV 264 ekranlarında yayınlanan ‘Gazeteciler Konuşuyor’ isimli tartışma programında olaylı Serik Belediyespor maçı konuşuldu. Sakaryaspor ile Serik belediyespor maçı sonrasında birbirleriyle küfürleşen Serik Belediyespor Teknik direktörü Engin Korukır ile Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun canlı olarak bağlandığı program yine gündem oldu. 

Aslen Sakaryalı olan Serik Belediyespor Teknik Direktörü Engin Korukır’ın canlı telefon bağlantısıyla katıldığı programda gazeteciler Hüseyin Cumalı, Zafer Tokuş ve Hakan Turhan olayların nasıl geliştiğini Korukır’a sordu. Yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu belirten Engin Korukır, annesinin Hendek’li olduğunu anımsattı. Korukır, “Başkan Turgut Babaoğlu’nun yüzünde maske vardı. Birbirimizi tanıyamadık” dedi. 

Programa telefonla bağlanan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise yaşanan olaylardan sonra Engin Korukır ile konuştuklarını ve olayın tatlıya bağlandığını dile getirdi. Babaoğlu, “Şu anda önemli olan Sakaryaspor’un başarısıdır. Hepimiz bu başarıya kilitlendik” dedi. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’nin yaşanan olayları yatıştırmada büyük gayreti ve çabası olduğunu söyleyen gazeteci Hüseyin Cumalı ise, “ Başkan Cevat Ekşi olmasa olaylar daha büyürdü” dedi.

İstkanbul Pendik maçı sonrasında çıkan olaylarda bir Sakaryaspor taraftarının bilmeden bir baş komisere kafa attığını ve gözaltına alındığını anımsatan Cumalı, “O gün o taraftarı polis merkezinden olmak için Başkan Cevat Ekşi nasıl büyük gayretler gösterdiğiyse Serik Belediyespor maçı sonrasında çıkan olaylar sonrasında bir başkan olarak büyük çabası var. Hem Başkan Turgut Babaoğlu’nu, hem Teknik Direktör Engin Korukır’ı sakinleştirdi. Hem dayak yemek üzere alan gazeteci Zafer Tokuş7u kurtardı. Başkan Cevat Ekşi’yi tebrik ederim” dedi.

Programın ilerleyen bölümlerinde ise Pandemi ile birlikte Geyve’de yaşanan vaka sayısındaki patlama masaya yatırıldı. Bölgenin tanınmış gazetecisi İsmail Çetintaş’ın verdiği rakamlar üzerinden son durum ele alındı. 

Proıgramın son bölümünde ise Sakarya halkının ucuz ekmek çağrıları üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek54 kurulsun mu tartışması gündeme geldi. Gazeteci Hüseyin Cumalı, “Halkın böyle bir isteği var. Ya halk ekmek daha yaygın hale getirilsin, ya da Büyükşehir Belediyesi ekmek54 kursun” dedi