TV 264 ekranlarında her Cuma Akşamı yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programını dün gece yine gündeme damgasını vurdu. Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğündeki programa geçen hafta trafik kazası geçiren gazeteci Hakan Turhan katılamadı. Gazeteci Hüseyin Cumalı ile Gazeteci Safa Polat’ın katıldığı programın ilk bölümünde Sakaryaspor ile Kocaelispor arasında oynanan final karşılaşması, mevcut yönetim ve 14 Haziran günü yapılacak olan Sakaryaspor kongresi öncesinde neler yaşandığı ele alındı.

Canlı telefon bağlantısıyla programa katılan Orman ve Spor’dan sorumlu eski bakan Ersin Taranoğlu, kendi tespitlerini ortaya koydu. Final maçında kupayı alan takım ve camiasının mutluluğu yaşadığını anımsatan Bakan Taranoğlu, zaman olarak şimdi herkesin konuşma zamanı olduğunu anımsattı. Kentin valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer dinamiklerinin bir araya gelerek konuşulan 4-5 adayı birleştirip tek adayla kongreye gidilmesi gerektiğini anımsatan Taranoğlu, “Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Ayrıca bugün, zaman olarak kim ne konuşacak ise konuşmasının da tam zamanıdır. Kongre sonrasında kimse konuşmasın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin şehrin ağabeyi olduğunu belirten Taranoğlu, “Şehrin ağabeyi bütün başkan adaylarını kucaklayıp gerekirse tek liste çıkartacak bir yönetim yapmalıdır” dedi. Sakaryaspor’un daha iyi noktaya gelmesi için başkanın kim olacağından çok projelerine bakılması gerektiğini savunan Taranoğlu, “Eğer bugün birlik ve beraberliği sağlayamazsak önümüzdeki sezon hakemin, federasyonun, kulüplerin, herkesin bize bakışı ona göre olur. Eğer birlik ve beraberlik içinde olursak spor camiasının bize bakışı da farklı olur” diye konuştu.

Yıllar önce Sakaryaspor’un özel bir şirkete satışıyla da ilgili konuşan Taranoğlu, günümüzde bir çok büyük futbol kulübünün satışını anımsattı. MEPAŞ’a satışı yapılan Sakaryaspor’un maddi ve manevi hiçbir sorunu olmadığını belirten, MEPAŞ’tan Sakaryaspor’u yine Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELPAŞ’a devredildiğini söyledi. Taranoğlu, “MEPAŞ zamanında yani özel sektöre satıldığı zaman hiçbir sorunu ve borcu yoktu. Ama BELPAŞ aldıktan sonra kulübün borcu çok oldu” dedi.

Taranoğlu’nun bu sözleri sonrasında Hüseyin Cumalı, “Madem Sakaryaspor yıllar önce satışı özel sektöre yapılan MEPAŞ’ta çok mutlu idi. Neden Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BELPAŞ’ satıldı” diye sordu. Bunun üzerine ise Taranoğlu, “Sakaryalılar böyle istedi” deyince Cumalı’ da, “Demek ki Sakaryaspor, Sakaryalılarındır. O zaman böyle idi, bugün ise Uğur Akkuş takımı alsa yine aynısı olabilir” diye konuştu. 

Sakaryaspor’un Bodrumspor’dan 6 gol yemesine karşı Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden Taranoğlu’na Gazeteci Cumalı, “Bu o maçta şike yapıldı demektir” dedi. Cumalı’nın bu sözleri Taranoğlu, “Ben şike imasında bulunmadım” dedi ve “Ama bu işin sonu Misli.com’a kadar gider” diye konuştu.

Taranoğlu’ndan sonra ise programa telefon ile Sakaryaspor Başkan Adayı Uğur Akkuş’un avukatı Erdal Çakıcı bağlandı. İş insanı Uğur Akkuş’un Sakaryaspor’a resmen adaylığını açıkladığını anımsatan avukat Çakıcı, projelerle geldiklerini ifade etti. Herkese diyalog kapılarının açık olduğunu belirten Çakıcı, “Bütün başkan adaylarına kongre şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın, “Sakaryaspor ile Kocaelispor maçı bittiği zaman iş insanı Uğur Akkuş daha maçtan dakikalar sonra “yönetim istifa” ve “Yönetim taraftarın umutları ile oynuyor” diye sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Biz tepki gösterince de bunu sildi. Neden bunu yaptı! Acımızı yaşadığımız sırada bu yapılır mı” sorusu üzerine Avukat Çakıcı, niyetlerinin kötü olmadığını dile getirdi. 

Cumalı’nın, “Ne kadar bütçe ile adaysınız” sorusu üzerine Çakıcı,” 15-20 milyon ile başlarız. Üzeri gerekirse gelir” dedi. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’nin geçen sözün 21 milyon TL harcadığını anımsatan Cumalı, “Cevat başkan 21 milyon zaten harcadı. 15-20 milyon nedir ki, ayrıca sizden önce telefonla bağlanan Bakan Ersin Taranoğlu, ‘bu lig de 15 milyon ile ligde kalınır, 25 milyon ile en fazla play-off oynanır, eğer bir üst lige çıkılacak ise 35 milyonla işe başlamak lazım’ dedi. Siz buna ne diyorsunuz” sorusu üzerine Çakıcı, “Biz 15-20 ile başlar gerekirse üzerini koyarız” diye konuştu.

Cumalı’nın “Sakaryaspor final maçı oynarken Sakaryaspor Başkanlığı’na aday olan Uğur Akkuş Amerika’da Nusret’e et yiyordu! Takımın böylesine önemli bir gününün de yoktu. Nasıl olacak” sorusu üzerine Avukat Erdal Çakıcı, “O iş gezisi önceden programlanmıştı” dedi. Cumalı, “Sakaryaspor taraftarı bir telefon ile başkanına ulaşmak ister. Başkan Cevat Ekşi’ye bütün taraftarlar ulaşıyor. Eski başkanlara da taraftar hep ulaştı. Ama iş insanı Akkuş’a basın bile ulaşamıyor” sorusu üzerine Çakıcı, “O konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Sistem kuracağız” dedi.

Sakaryaspor adayları arasında İdris Caymaz, Uğur Akkuş, Cumhur Genç, Adil Köseoğlu ve ismi henüz açıklanmayan bir adayında olduğu anımsatan Cumalı, avukat Çakıcı’ya, “Bu adaylarla bir araya gelip tek liste de anlaşır mısınız” diye sordu. Uğur Akkuş’tan başka kimsenin resmi olarak adaylığını açıklamadığını belirten Çakıcı ise, “Hele adaylar bizim gibi resmi olarak bir çıksın. Ondan sonra bunlar da konuşulur” dedi. 

Sakarya’nın 16 ilçesindeki Covid-19 vakalarıyla ilgili olarak konuşan gazeteciler, maske-mesafe-temizlik kurallarının önemine işaret etti. İlçelerde 100 binlik oranlara göre vakaların değerlendirildiği programda, Cumalı, “Türkiye’de son 2.5 ayda ilk kez ölüm oranları 100’ün altına indi. Bu sevindirici bir gelişme” dedi. İşyerlerinin açılmasından duyulan memnuniyetin ele alındığı programda Covid-19 aşılarıyla ilgili son durumda konuşuldu.  

Programın ilerleyen saatlerinde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun girişimleriyle ilçede kurulacak olan 5. Fen Lisesi de konuşuldu.Gazeteciler, “Turgut  Babaoğlu ve ekibini böylesine önemli bir işe imza attığı için kutlarız” dedi. 

Adapazarı Belediye meclisinde AK Partili Meclis Üyesi Hasan Karagüzel ile İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı arasında “İsrail” polemiği ele alındı. İsrail kimsenin sevmediğini belirten Cumalı, “bu kavgalara gerek yok” dedi. Adapazarı Belediyesi’nin son aylarda önemli işlere imza attığı belirten Gazeteci Safa Polat ise, “meclisteki kavga yersiz idi. Bir de son zamanlarda Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı önemli işler gölgelenmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışıyor. Bu yapılanlar yakışıksız” dedi.

Adapazarı Belediyesi ile ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberlerin maksatlı olduğunu anımsatan Cumalı ise, “Bir gazete kredisiz iş yok diye manşet attı. Krediyi bütün belediyleler alıyor. Bir tek Adapazarı Belediyesi mi alıyor! Bir gazete ise Ada Meydan projesiyle ilgili olarak ‘neden Hilmi Kayın İş merkezini yıkmıyorlar’ diye manşet attı. Bu kente Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu çalışıyor diye sürekli topa tutuluyor” diye konuştu. 

Sakarya'da inşa edilecek olan 1000 yataklı şehir hastanesinin inşaat ihalesinin süreci onaylandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz geçtiğimiz günlerde inşaat ihalesinin yapıldığını açıklayarak “Yapılmasını vaat ettiğimiz 1.000 yataklı Sakarya Şehir Hastanemiz 27 Mayıs 2021 tarihinde ihale edilmiştir. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 628 milyon 465 bin 608 TL olan Hastanemizin ihalesi inceleme süreci geçer geçmez inşaat çalışmaları başlayacaktır. Sakarya'mıza hayırlı olsun!” demişti.

Polat, "27 Mayıs'ta yapılan ihalenin ardından resmi itiraz süreleri de sona erdi ve ihale resmiyet kazandı. 1000 Yataklı Şehir Hastanesinin ihale sürecinin tamamlandığı Sağlık  Bakanlığının sitesinde de güncellendi" dedi. Serdivan Alandüzü Bölgesi’nde yapılacağı tahmin edilen 1000 Yataklı Şehir Hastanesi, 284 dönümlük kapalı alana sahip dev bir sağlık kompleksi olacak. Hastanenin 2023 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. İnşaat ihalesini alan firmanın yıl bitmeden başlanması öngörülüyor” dedi.

Cumalı’nın bazı gazetecilere çattığı program sonunda AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcı Ömer Arslan gündeme geldi. Pandemi nedeniyle kapalı olan bir çok yerin son genelge ile açıldığını anımsatan Cumalı, “Ömer Arslan, Adapazarı Dağdibi Mahallesi bulunan halı sahasında gazetecilere mangal partisi verecek. Bütün basın davetli ve Arslan kaç basın mensubu geleceğinin sayısı istiyor” dedi.

Aylardır devam eden “Gazeteciler Soruyor” isimli programın yaz sezonu nedeniyle tatile girdiğini belirten Gazeteci Zafer Tokuş,  “Gazeteciler soruyor yaz tatiline giriyor. Eylül ayına kadar tatilde olacağız. Bu süre içinde arkadaşımız Aziz Güvener’in sunacağı ve yine gazetecilerin konuk olacağı “Park Geceleri” başlayacak. Şimdilik hoşçakalın” dedi.