Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı, 1997 yılında Adem Şener Hoca'nın Mekke Mescidi Derneği Onursal başkanı olmasıyla  başlayan ve süregelen hizmetlerine, Adem Şener Hoca'nın azim ve gayretleriyle  2014 yılında kurulan  SAKER VAKFI ile kurumsal ve şeffaf bir çizgide çalışmalaya devam ediyor. 

Saker Vakfı dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi Müslümanlara ve özellikle Kur’an ilmiyle meşgul olan hafızlık ve Arapça talebelerine, açlık sınırında yaşayanlara yetim ve öksüzlere yardım elini uzatıyor.

Sakarya haricinde yurt genelinde de ilim faaliyetlerinde bulunan Saker Vakfı, dünyanın çeşitli ülkelerinde aşevleri, su kuyuları, mescid imarı gibi hizmetleriyle Müslümanlara fayda sağlıyor. Vakıf adına konuşan ve farklı kıtalarda yaşayan Müslümanlara ulaşma hedeflerini gerçekleştirmek için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Adem ŞENER, ihtiyaç sahibi Müslümanlara insani yardımların ulaştırılması gerektiğine vurgu yaparak "Milyonlarca insan açlık sınırında gıda, su ve giyeceğe ihtiyaç duyuyor. Bizler de bunun bilincinde, bu ihtiyaçları ulaştırma çabasındayız." dedi.

Şener, SAKER Vakfı aracılığı ile yapılan yardımlardan dünyanın dört bir yanındaki mağdur, mazlum, yetim, mülteci ve talebelerin istifade ettiği belirtti ve bağışta bulunan, yardımların ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ramazan Faaliyetlerinden bazıları

SAKARYA:
•    1000’den fazla ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi verildi.
•    Sakarya da yaşayan hafızlık öğrencileri ve ailelerine nakdi yardım yapıldı.
•    Şu anda hafızlık yapan ve Arapça ilimleri okuyan 50 talebeye yıl boyu burs veriliyor.

FİLİSTİN /GAZZE:

•    Kadir gecesinde 1000 kişilik sıcak iftar yemeği dağıtımı gerçekleştirildi.
•    Ramazan’ın muhtelif günlerinde 2500 kişilik sıcak iftar yemeği dağıtımı gerçekleştirildi.
•    50 Yetim ve muhtaç çocuğa bayramlık giydirildi.

AFRİKA / UGANDA:

•    10 gün boyunca 3000 aileye iftariyelik dağıtımı gerçekleştirildi.
•    Sadaka kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
•    41 su kuyusunun temelleri atıldı yapım çalışmalarına başlandı.
•    İçerisinde yetimhane, Su kuyusu, mescid, Yemekhane, Okul, medrese bulunan İMAM-I RABBANİ KÜLLİYESİ projesinin temelleri atıldı.

BANGLADEŞ:
•    3 yeni su kuyusu inşaatına başlandı.

İRŞAD VE TEBLİĞ FAALİYETLERİ
Vakfımızın onursal başkanı: ADEM ŞENER hoca efendi her gün facebook ve youtube dan yapmış olduğu canlı yayın sohbetleriyle insanların hidayetine vesile olurken, okunan onlarca hatim ve zikirin duasını tüm islam alemi için yapıyor. Sohbetler pandemi sürecinde her gün canlı olarak başlayıp Ramazan-ı Şerif ayı boyunca iftara doğru devam etmiştir. Şu anki süreçte de Her gün Kur'an-ı kerim Tefsiri dersiyle devam edecektir.

Resmî Web sayfası
www.sakervakfi.org
Mail Adresi
[email protected]
Telefon:
0532 600 54 66
Sosyal Medya
Facebook:   
www.facebook.com/AdemSenerHoca
Instagram:   
https://www.instagram.com/sakervakfi/
https://www.instagram.com/ademsenerhocatr/
Youtube:         
https://www.youtube.com/channel/UCpqp83pfWBRdpZRErPf76hA

Vakfımızla alakalı tüm çalışmaları YOUTUBE kanalımızdan inceleyebilirsiniz