HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ ile Zeynep Eda ATEŞ'in haberi
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, yeni yıl öncesi Halk54.com'a değerlendirmede bulundu. Başkan Salihoğlu, hükümetin esnafa kira yardım desteği, bugün açıklanan yeni asgari ücret ve koronavirüs konusunda Sakaryalılara çağrı yaptı.

Hükümetin esnafa verdiği destek paketiyle ilgili konuşan Salihoğlu, "Devlet bu kadar verebileceğini söylüyor saygı gösteriyoruz. Yeter mi? Yetmez ama ne yapalım. Ayda bin lira yardım, bir ailenin mutfak masrafı gibidir. Bizlerin işyerleri aylardır kapalı, büyük zorluklar içindeyiz. Bu yardımlar pansumansız tedbirler gibi. 750 lira kira yardımı basit usul deniliyor. Zaten basit usulün üstü 900 liradır. Yani bir basit usul kirayı anca desteklemektedir. Zaten şu günlerde esnafın 750 lira kira verdiği bir yer yoktur." dedi.

Bugün açıklanan asgari ücret ile ilgili değerlendirmede bulunan Salihoğlu, "Açıklanan bu rakam, işverene külfet getirecektir. Kısa dönem çalışmaları artacak, işçiler izne çıkartılacak. Bu süreç biraz zor geçecek. Biz umutluyuz, devletimize güveniyoruz. Türkiye’den başka memleketimiz yok, Sakarya’dan başka şehrimiz yok. Hepimiz bu gemideyiz, hep beraber bu sorunları aşma niyetindeyiz. Rakamlar net açıklanmasa da bayağı bir iş yeri kapatan var. İkinci ayın sonunda net rakamlar ortaya çıkacaktır. 2021 yılından fazla bir şey beklemiyorum." dedi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili Sakaryalılara çağrıda bulunan Salihoğlu, "Korona için bir yıl daha dişimizi sıkacağız. Aşılar malum kaç ayda biteceği belli değil 2021 yılına bence daha dikkatli geçmeliyiz. Ben bunu geçiren biri olarak söylüyorum. Koronayı hafife almayalım. Doktorların söylediklerini hafife almayalım. Ekonomi tamam ama ailenizden birini kaybettiğiniz de anlarsınız. Sağlıkçıları dinleyelim." dedi.