HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
NE OLDU!
Hendek Belediyesi’nde 4 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 25. Dönem Sakarya milletvekili seçilen Ali İnci, Belediye Başkanlığı döneminde spora büyük önem verdi. Hendek’ten bir çok Dünya ve Avrupa Şampiyonu çıkmasına yaptığı yatırımlarla zemin hazırlayan İnci, Türkiye şampiyonu olan isimlere “altın ve para”, Avrupa Şampiyonu olan isimlere “araba” Dünya “ev” ve Olimpiyat Şampiyonlarına ise “araba, dayalı döşeli ev ve düğün” sözü verdi.

SÖZÜNÜ TUTTU
Verdiği bu sözleri döneminde tutan İnci kendi döneminde şampiyon olan sporculara 3 araba ve 1 ev verdi. Büşra Tosun, Ensar Karabacak, Yunus Özel, Ömer Faruk Ateş, Mükremin Aktaş, Abdülsamet Başar, Berat Büyüktazim,Ümit Bedel, Bedirhan Tan, İrem Durmaz, Serhat Kırık gibi isimleri Türk sporuna kazandırmada büyük emeği olan dönemin başkanı İnci, “Sporcularımıza daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nü kurduk. İnanıyorum ki kulübümüz sporcuları Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile yetinmeyecekler ve Olimpiyat şampiyonluğunu da ilçemize getirerek bizleri onurlandıracaktır” dedi.

DEVAM ETTİ AMA
Belediye başkanlığı döneminde Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nü kuran İnci, şampiyonların salon ve malzeme ihtiyaçlarının yanı sıra yemek ihtiyaçlarını da karşılayacak bir sistemi hayata geçirdi. Belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra bir dönem Hendek eski Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tarafından devam ettirilen sistem, 2019 seçimlerinde Turgut Babaoğlu’nun başkan seçilmesiyle devam etti. Ancak Başkan Babaoğlu aldığı bir karar ile şampiyonlara verilen yemeğini kesilmesini istedi.

NEDEN BÖYLE YAPTI!
Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının yanı sıra  genç ve yetenekli isimlerin halen yetiştiği Hendek’te sporculara verilen yemeğin kesilmesi ise ilçede üzüntü yaşattı. Bir çok önemli ismin yetiştiği ve halen yetiştirildiği Hendek’te Başkan Babaoğlu’nun yemeği kesmesine anlam veremeyen vatandaşlar, “Hendek’in göğsünü kabartan, ülkenin şanlı bayrağını dünyada dalgalandıran, İstiklal Marşımızı canlı yayınlarla dünyaya dinleten sporcularımızın yemeğinin kesilmesi hoş olmadı. İnşallah bu karardan bir an önce vazgeçilir” dedi.