İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İzmit'te iki gün sürecek su kesintisinin tarihiyle ilgili açıklama yaparken barajların durumuyla ilgili bilgiler verdi. 

Son günlerde Sapanca Gölü'nden su alınmasıyla ilgili konuşan Sağlık, "Sapanca devasa bir göl. 1 Milyar 350 bin ton su hacmi var. Burada su olduğu sürece ne Sakarya ne de Kocaeli'nin susuzluk tehlikesi yaşayacağını düşünmüyorum." dedi.

Sağlık, “"Yuvacık'taki doluluk oranı yüzde 16.43. Geçen hafta ile neredeyse aynı. 98 Milyon 400 Bin ton su var. Bugün itibariyle su sıkıntısı yok. Her şey kontrolümüz altında. Takip ediyoruz. Her yıl bu durumu yaşıyoruz. Geçen yılki seviyelerle aynı. Kuraklıkla alakalı bir beklentimiz yok mevsim normallerindeki yağışın ocak ayının ilk haftalarında bekleniyor. Sapanca'daki su seviyesi anlatıldığı kadar korkutucu değil. Bunu test ettik. Sapanca devasa bir göl. 1 Milyar 350 Bin Ton su hacmi var. Burada su olduğu sürece ne Sakarya ne de Kocaeli'nin susuzluk tehlikesi yaşayacağını düşünmüyorum. Vatandaşlardan da su konusunda tasarruflu davranmalarını istiyorum. Kocaeli halkı gönül rahatlığı konusunda musluktan akan suyu içebilir. Verdiğimiz su içilebilir su, herhangi bir sıkıntı yok."