Medyabar.com'un haberine göre; Koronavirüs salgını nedeniyle alınan yasak kararlarının gevşetilerek normalleşmeye geçilmesinin ardından evden kendilerini atan vatandaşlar tatil planlarına başladı. Ekonomisi müsait olmayan Sakaryalılar özellikle günü birlik tatil planları yaparken, Sakarya’nın gözde merkezlerinden olan Sapanca için ateş pahası sözü basit kalmaya başladı.

Piyasa araştırması yapıldığında ortaya çıkan fiyatlar şok yaşattı. Sapanca’da gecelik ev- bungalov kiraları 2 bin lirayı buluyor. Bu fiyata göre Sapanca’da bir asgari ücretli sadece 1,5 gün konaklama yapabiliyor.

Bu rakamları duyan Sakaryalılar şaşkınlığını gizleyemezken, bu fiyattaki evlere özellikle şehir dışından yoğun ilgi olması dikkat çekiyor.

Sakaryalılara haram olan Sapanca’da piknik yapacak tek yer Gölbaşı ve Uzunkum kalırken, sahil bandının İzmite kadar uzanan kısmı ya da restoran, ya tesis ya da göl keyfi yapmak ücretli.

Göl kıyısında konaklamak isteyen büyük paraları gözden çıkarırken, talebin fiyatları daha da yukarıya çektiği söyleniyor.

Şile, Ağva, Ege, Akdeniz ve hatta bir çok yurt dışı konaklama bedelinden daha pahalı olan Sapanca’da bu fiyatların nasıl denetlendiği merak konusu oluyor.

Basit bir hesapla halkın yararlanması gereken göl kıyısında 10 bungalov inşa eden bir müteşebbis günde 20 bin,  liraya kadar para kazanıyor. Bu fiyatlarla Sapanca artık Sakaryalılar için çok uzak.