Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (SASTOP), Sakarya'nın sorunlarını konuşmak  ve karşılıklı görüş ve öneriler konusunda partilerin İl başkanları ile ortak toplantılar ardından Basın Kuruluşları ile de bir araya geliyor. Bu süreçte Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur”a ziyarette bulunup genel kurulda güven tazelediği için hayırlı olsun deyip, hem de SASTOP olarak Sakarya’nın sorunları ve hedefteki vizyonu konusundaki düşüncelerini, beklentilerini ve çalışmalarını anlattılar.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile birlikte gerçekleşen toplantıda halen Sakarya’nın 11 sorunu üzerinde ayrı ayrı açıklama yapan platform temsilcileri, halkın ve görüştükleri il Başkanlarının önceliğin deprem olduğunu, bu nedenle kentsel dönüşüm için bir an önce başlanması konusunda hem fikir olduklarını açıkladılar. Sapanca Gölü'nün  çok iyi denetlenmesi, kullanılabilir su miktarın üstüne çıkılmamasını, su seviyesinin düşmek zorunda kalacağı ve Gölün alternatifi desteği olan Akçay Barajının bir an önce devreye girmesini önerdiler.. .

SASTOP Sakarya’nın  yıllardır sorunlarını incelediklerini ve yöneticilere çalışmalarında kolaylık olması için rapor hazırladıklarını parti ve kişi gözetmeden ilgililere sunduklarını amacın Sakarya’mızın bir an önce yardımcı olarak ulaşılması istenen hedeflerini gerçekleştirmelerine ve destek olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (SASTOP) olarak SGC (Sakarya Gazeteciler Cemiyeti) Başkanı Sezai Matur’a ziyarette bulunan heyette Sakarya Muh. Fed. Başkanı Erdal Erdem, Bilirkişiler Der. Kur. Başk. Oktay Ertem,  TKGD (Toplumsal Dayanışma Ve Kadın Gelişim Derneği) Başkanı Hülya Lüleci, Tüvasaş Geçmiş Dönem Müdürlerinden Fikret Kökalp, Bisiklet Sporları Der Başk. Şefik Akar "Çalışmalarımızı ve raporlarımızı sizlerin de  önerdiği konuları dikkate alarak hazırlıyoruz" dediler.

TURABDER Sakarya Şb Başkanı ve  Sastop Moderatör Başkanı Av. Ü.Önder Döker Ada treninin eskisi gibi Merkez garımızdan özellikle dar gelirli vatandaşların ucuz ve sık seyahat etmesi için yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek "123 yıllık NOSTALJİK Trenimizin Tüm dünya şehirlerinin Merkezlerinde olduğu gibi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un daha önce trenin çalışması için yaptığı çalışmalar sonucu başlayan seferlerin tekrar 3 ay içinde Ada treninin Adapazarı garından seferlere başlayacağı müjdesi vermesi Halkımızca   sevinçle karşılandı..
Valilik ve Adalet Sarayının  merkezde olmasının Sakarya’mız için en uygun seçim olacağı görüşünde olduklarını Baromuzun  bu konudaki girişimleri ve halk araştırması ile bu talepte bulunduklarını açıkladılar. Şehir merkezinden ve çevre belediyelerden gelen  halkımız büyük sıkıntılar ile camiliye ulaşmaya çalışmaktadırlar Bu gerçeği mevcut yönetimin değerlendirmesi  gerektiği ve  ulaşım ile ilgili kayıp saatleri dile getirdiler.   Sakarya’nın Marka Şehir olması için karşılıklı tavsiyeleri değerlendirdiler. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Yaptığımız bu görüşmede gelişen Sakarya’nın Sorunları günden güne değişmektedir. Görüştüğümüz  konular içinde Organize Sanayi  Bilgelerinin Tarım ve yerleşim yerlerinden uzak bölgelere yapılması en uygun seçim olacaktır. Kentsel Dönüşüm, İşsizlik, Sakarya Nehri, Çark deresi, Trafik, Sapanca Gölümüz öncelikli sorunlarımızdır" dedi. 

SASTOP, Sakarya’nın sorunları çözüm buluncaya kadar bu görüşmelere devam edeceğini açıkladı.