Halk54.com şikayet hattına ulaşan bir takipçimiz dünyayı sarsan pandemi ile beraber ekonomik anlamda sıkıntı içinde olduklarını belirtti. Kuruma elbette aidat ödemek zorunda olduklarını, bunun da bilincinde bulunduklarını anımsatan takipçimiz, “Hiç değilse pandemi sürecinde sıkıntısı olan üyelerden aidat tahsilatı yüzde 50 dolayında olsun” dedi.

Koronavirüs ile birlikte işlerin durduğunu anımsatan takipçimiz, “Bu süreçte ekonomik sıkıntı yaşamayan var mı bilemiyorum. Ancak dolar ile altının uçtuğu, ekonomik dar boğazın bizi bunalttığı şu günlerde bari SATSO bize “Borcunuzu ödeyin. Ödemezseniz hem gecikme zammı işler hem de icra yoluyla alacağımızı tahsil ederiz” uyarısında bulunmasın. Paramız olsa elbette borcumuzu öderiz” diye konuştu.

Patronlar kulübünün başkanı olan Akgün Altuğ’a seslenen takipçimiz, “Sayın başkandan rica ediyoruz. Pandemi sürecinde bize destek olsunlar. Eğer imkanı varsa bu dönemde bizlerden yüzde 50 indirimli aidat alsınlar. Bunlarda olmuyorsa “Borcunuzu ödeyin. Ödemezseniz hem gecikme zammı işler hem de icra yoluyla alacağımızı tahsil ederiz” yerine “lütfen aidatınızı ödeyin” tebligatı göndersinler” dedi.

İşte o tebligat
--5174 sayılı kanunun 24 ve 25’inci maddesi gereği üyelerimizin yıllık ve munzam aidat ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır.

--Aynı kanunun 77’nci maddesi süresi içersinde ödenmeyen ücretlere günlük gecikme zammı tahakkuk ettirileceği belirtmektedir. Anılan alacakların tahsili için verilen oda yönetim kurulu kararı ilam hükmünde olup tahsili icra dairelerince gerçekleştirilmektedir.

--Aşağıda yer alan borçlarınıza ilişkin olarak gecikme zammı tahakkuk ettirilmesi veya icra marifeti ile tahsili edilmemesi adına belirtilen yasayla uygun hareket edilmezsini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla

Teyfik Öztürk
Genel Sekreter