Dün gece yayınlanan Cumhurbaşkanı Atama kararnameleriyle SAÜ öğretim üyesi Prof. Dr.Atilla Arkan TÜRGEV'e ait İbni Haldun Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı. Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı ve Başkan Danışmanlığı, SAÜ'de Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunan Atilla Arkan, Milli Savunma Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştı. İktidara yakınlığıyla bilinen  SETA  Vakfı Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları Direktörü olarak görev yapan Atilla Arkan Sakarya'da tanınan bir isim. 

ATİLLA ARKAN KİMDİR?
Atilla Arkan Adapazarı İmam Hatip Lisesi ve Marmara İlahiyat Fakültesi (1991) mezunudur. Doktorasını (1999) Marmara Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi alanında yaptı. Ayrıca Malezya İslam Üniversitesi, İslam Medeniyeti ve Düşüncesi Enstitüsü’nde 1996-1999 yılları arasında ikinci doktora çalışması için bulundu. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi’nde akademisyen olarak göreve başladı. 2013’te aynı üniversitede profesör oldu. 2012-2014 yılları arasında misafir araştırmacı öğretim üyesi olarak Kanada McGill Üniversitesi, İslam Çalışmaları Enstitüsü’nde bulundu. İslam Düşüncesi ve Çağdaş İslam Düşüncesi alanlarında çalışmaktadır. SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları direktörüdür. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

İBNİ HALDUN ÜNİVERSİTESİ 
İbn Haldun Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleri ile Türkiye’de ve dünyada bir “araştırma üniversitesi” olarak öne çıkmayı hedeflemektedir. İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), TÜRGEV tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 2015 yılında açılmış olup, 2017-2018 Akademik Yılı’nda eğitime başlamıştır.

Üniversitemizde tüm eğitimler Fatih-Süleymaniye Yerleşkesi (Süleymaniye Külliyesi medreseleri), Bakırköy-Taş Mektep Yerleşkesi ve Başakşehir-İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirilmektedir. İbn Haldun Külliyesi, Osmanlı medrese mimarisi örnek alınarak Başakşehir’de inşa edilmiş olup Ekim-2020’de hizmete alınmıştır.

Seçkin ve uluslararası arenada söz sahibi bir akademik kadroya sahip olan Üniversitemizde, Mart 2021 itibariyle 174 akademisyen kadrolu olarak görev yapmaktadır.