Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Merkez Hastanesinin pandemi hastanesi olarak kullanılma kararı sonrasında SEAH hocaları tek temiz hastane olan Korucuk Kampüsünde poliklinik yapmaya başladılar. Bu süreçte Korucuk'ta yoğunluk artarken, cep telefonlarıyla ilgili daha önce de yaşanan sorun daha da arttı.

Bina içinde cep telefonuyla görüşmenin neredeyse imkansız hale geldiği Korucuk Hastanesindeki bu durum doktorlar, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor. Mağdurlar, “ Bu çağda bir hastanede telefonun çekmemesi izah edilebilir bir şey değil. GSM operatörlerinin bu duruma bir çözüm bulması gerekir” diye şikayetlerini dile getirdiler.

Bu arada hastane yönetiminin GSM operatörleriyle yaptığı görüşmelerin de sonuçsuz kaldığı, operatörlerin yapmaları gereken yatırımı yapmaktan imtina ettikleri için sorunun çözülemediği öğrenildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın devreye girip, GSM operatörlerinin acil olarak seyyar cihaz göndermesini sağlaması istendi. Sağlık çalışanlarının GSM şirketlerinin sorunu çözmemeleri halinde hastane önünde eylem yapmayı planladıkları da kaydedildi.