HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
36 yaşındaki 6 çocuk babası Yezit, ailesiyle birlikte Suriye'deki iç savaştan kaçıp 2018 yılında Türkiye'ye geldiler. Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen Yezit ve ailesi, Kızılay aracılığıyla Tabakhane Mahallesi 4017. Sokak'ta bir eve yerleştiler. 

Suriye'de iken iç savaşta evlerine bomba düştüğünü ve evlerinin yıkıldığını söyleyen Yezit, yaşadıkları olayda 2 çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi için İstanbul Kadıköy'deki hastaneye gitmeleri gerektiğini ancak maddi imkansızlıktan dolayı götüremediğini dile getirdi. Yezit, 2 çocuğunun tedavisi için yardım istedi.

Savaşta yaralandığından dolayı boynundaki sinirlerin zedelendiğini ve vücudunda platinler bulunduğunu belirten Yezit, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldığını ve vücudunu fazla yormayacak kolay bir iş aradığını söyledi. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tüm Suriyelilere sahip çıktığı için teşekkür eden Yezit, "Bizi Suriye'deki iç savaştan kurtardılar. Türkiye bize çok yardım etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.