Covid-19 için ilaç çalışmalarına katılan  Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  Covid-19 aşısı sonrasında 2 ay önce başlayan 'Covid-19 hapı çalışmasında da ilk sonuçlar alınmaya başlandı.

Alınan bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli iki şirket,  koronavirüs için hap tedavisi deneylerine ülkemizde de ayrı ayrı başlamıştı. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesine bağlı  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de Eylül ayında yapılan deneysel  Covid-19 hap çalışmasına  sadece yakınlarının testi pozitif çıktığı için 'Temaslı' olan ve bu süreci karantina altında geçirmek zorunda kalan kişiler katıldı.

VİRÜS TESPİT EDİLEMEDİ
Karantina altında bulunan kişilere bu sürede Covid-19 hapları verilerek takip edildi. Ancak bu kişilerin yapılan testleri negatif çıktı ve virüs tespit edilemedi. İki ilaç firmasının Covid-19 hapı çalışmasına 100'ün üzerinde temaslı kişi katıldığı belirtilerek rakam verilmedi. Ancak hap ile ilgili olarak Sakarya'da alınan sonuçların iyi olduğu ve hapın koruyucu özelliği olduğu belirtildi. Hastanede Covid-19 hapı çalışmaları sürüyor.

AŞI ÇALIŞMALARI DA YAPILMIŞTI
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl Ekim ayında  Covid-19 için aşı geliştiren  Biontech-Pfizer'ın da 3ncü farz aşı çalışmaları yapılmıştı. Halen bu aşı çalışması da devam ediyor. (medyabar)