Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu Bulgaristan Parlamento seçimlerinin 11 Temmuz tarihinde yapılacağını ve yaklaşık bin 500 Sakarya’lı seçmenin bu seçimde oy kullanmaya hakkı olduğunu açıkladı. Seçmenlere seslenen Bilaloğlu, “ Bilindiği üzere, 4 Nisan 2021 tarihinde Bulgaristan’da yapılan Parlamento seçimleri neticesinde hükümetin kurulamaması sebebiyle Bulgaristan Cumhuriyeti Seçim Kurulu yeniden seçim kararı almış olup, 11 Temmuz 2021 tarihinde Parlamento seçimleri yapılacaktır. Sakarya İlimizde ikamet eden ve yaklaşık bin 500 civarında çifte vatandaşlığı olan seçmen bulunmaktadır. Geçmiş seçimler dikkate alındığında, 800 kişinin üzerinde seçmenin Sakarya’da, 700 kişi civarında seçmenin de Bulgaristan’a giderek, muhtelif bölgelerde oy kullandıkları görülmektedir” dedi.

Bilaloğlu, “Bulgaristan’da var olma savaşı veren Soydaşlarımız için hayati önem arz eden bu seçimlerde, demokratik haklarını kullanmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmayı görev bilen Derneğimiz, bu konuda destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Diğer İllerdeki dernekler ile koordineli çalışmalarımız organize edilmektedir. Seçim sandıkları 11.07.2021 Pazar günü sabah saat 07:00’da açılacak olup, akşam saat 20:00’ da kapanacaktır. Ancak, oy kullanmak üzere bekleyen varsa, oy verme işlemi saat 21:00’a kadar devam edecektir. Oy kullanabilmek için Bulgaristan kimlik kartı (liçna karta) veya pasaport ibraz edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bilaloğlu, “ Kimlik belgelerinin süresi 13 Mart 2020 sonrasında dolan seçmenler 11 Temmuz seçimlerinde oy verebileceklerdir. Araç kullanma ehliyetleri ile oy kullanılamayacaktır. Seçim listesinde kaydı olmayanlar, kimlik belgesi ile birlikte beyannamesi ibraz ederek oyunu kullanabilecektir” dedi.

Bilaloğlu, “Söz konusu beyannameler cik.bg adresinden indirilebileceği gibi BAL-GÖÇ Derneğinden ve seçim günü de sandıkların bulunduğu okullardan temin edilebilir. Beyannamenin seçim gününden önce doldurulması yığılmalara sebebiyet verilmemesi açısından son derece önemlidir. Sadece imza kısmının okulda sandık komisyon üyeleri önünde atılması gerekmektedir. Oy vermek kimlik meselesidir! Oyunu kullan. Kimliğine sahip çık! Bulgaristan Genel Seçimlerine katılımın çok olması dileğiyle üyelerimize şimdiden teşekkür eder, adaylara da başarılar dilerim” diye konuştu.