TV264 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan “gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programı yine gergin ve hareketli geçti. Bir önceki programa elektrik kesintisi ve dalgalanmalarını protesto için mum ışında çıkan gazeteciler Zafer Tokuş, Hakan Turhan,Safa Polat ve Hüseyin Cumalı bir kez daha vatandaşlardan gelen tepki üzerine SEDAŞ’ı ele aldı. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Operasyonlar Direktörü Burhan Ak’ın telefonla canlı yayına bağlandığı programda gazeteci Hüseyin Cumalı’nın tepkisi büyüktü.

SEDAŞ NEDEN PARA ÖDEMİYOR!
Vatandaşlardan gelen tepkiyi ekrana taşıyan Cumalı, 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan sanayicilerin elektrik kesintileri ve elektrik dalgalanması nedeniyle büyük zararı olduğunu dile getirdi. Elektrik kesintisi ve dalgalanması nedeniyle bir firmanın 1 milyon dolar zararı olduğunu SATSO yönetimine ilettiğini belirten Cumalı, “Borcunu ödemeyen abone SEDAŞ’a hem gecikme faizi, hem de elektrik açma/kapatma parası ödüyor. Peki SEDAŞ, elektrik kesintisi ve dalgalanmasından doğal maddi hasarla ilgili neden abonelerine bir ödeme yapmıyor! Vatandaşın mağduriyetini kim ödeyecek!” diye sordu.
 
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz’ın halka bir özür borcu olduğunu söyleyen Cumalı, “Bunca elektrik kesintisi, bunca sıkıntı, bunca karanlık ve elektrik kesilmesiyle beraber doğalgazların çalışmaması nedeniyle soğuktan titreyen Sakarya halkından neden SEDAŞ Ceo’su Dr. Nemci Odyakmaz özür dilemiyor! Neden, niçin! Bunca insan mağdur olurken neden Dr. Odyakmaz bir özür bile dilemiyor! Ama elektrik borcunu ödemeyen abonenin elektriğini kesmesini, açma-kapama parası almasını, borçtan dolayı oluşan faizi almasını biliyorlar” dedi.