Sakarya’da aylardır yaşanan elektrik kesintisi ve elektriklerdeki voltaj düşüklüğü vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Uzun süredir yaşanan bu sıkıntıya bir türlü çözüm bulamayan kısa adı SEDAŞ olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye şehirde çığ gibi tepki yükselirken, gazeteci Hüseyin Cumalı vatandaştan gelen şikayetlerle ilgili olarak hem haber yaptı, hem de sert eleştirilerde bulundu.

TV 264 ekranlarında her Cuma Günü saat 21.00’de yayınlanan “gazeteciler soruyor” isimli programda elektrik kesintileri ve elektriklerdeki voltaj düşüklüğünü sert dille eleştiren Hüseyin Cumalı, geçen haftaki programda SEDAŞ CEO’su Dr. Necmi Odyakmaz ile ilgili eleştiride bulundu.  Vatandaşlardan gelen tepkiyi ekrana taşıyan Cumalı, 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan sanayicilerin elektrik kesintileri ve elektrik dalgalanması nedeniyle büyük zararı olduğunu dile getirdi. 

Elektrik kesintisi ve dalgalanması nedeniyle bir firmanın 1 milyon dolar zararı olduğunu SATSO yönetimine ilettiğini belirten Cumalı, “Borcunu ödemeyen abone SEDAŞ’a hem gecikme faizi, hem de elektrik açma/kapatma parası ödüyor. Peki SEDAŞ, elektrik kesintisi ve dalgalanmasından doğal maddi hasarla ilgili neden abonelerine bir ödeme yapmıyor! Vatandaşın mağduriyetini kim ödeyecek!” diye sordu.
 
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz’ın halka bir özür borcu olduğunu söyleyen Cumalı, “Bunca elektrik kesintisi, bunca sıkıntı, bunca karanlık ve elektrik kesilmesiyle beraber doğalgazların çalışmaması nedeniyle soğuktan titreyen Sakarya halkından neden SEDAŞ CEO’su Dr. Necmi Odyakmaz özür dilemiyor! Neden, niçin! Bunca insan mağdur olurken neden Dr. Odyakmaz bir özür bile dilemiyor! Ama elektrik borcunu ödemeyen abonenin elektriğini kesmesini, açma-kapama parası almasını, borçtan dolayı oluşan faizi almasını biliyorlar” dedi.

Ancak yapılan bu haber ve eleştiriler sonrasında Pancar Çevreyolu üzerinde Hüseyin Cumalı’nın evinin önündeki sokak lambalarının elektrikleri kesildi. Ana cadde olmasına rağmen SEDAŞ’ın Çevreyolu’nun aydınlatmalarını kapattığını belirten Cumalı, “Çevreyolu ana cadde üzerinde oturuyorum. Evimin sağı ve soluna 50’şer metre olmak üzere Çevreyolu’nun aydınlatmalarının elektrikleri kesildi. Benim evimden 50 metre ilerde hem sağda, hem de solda sokak aydınlatmaları yanıyor” dedi.

Yapılan hareketin kendisine kesilen bir ceza olduğunu belirten Cumalı, “Pergeli benim evimin olduğu noktaya koyduğunuzda sağa ve sola doğru 50 metrelik alanda sokak lambaları yanmıyorsa bu bana kesilen bir cezadır. Çünkü 20 gündür vatandaştan gelen şikayetleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Vatandaşın mağduriyetini dile getiriyoruz. SEDAŞ bunlardan  ders çıkartacağına gelip evimin önündeki sokak lambalarını kapatıyorlar” diye konuştu.

SEDAŞ’ın genelde elektrikleri kestiğini belirten Cumalı, “Bu kez onları sert dille eleştirdiğim için sokak aydınlatmalarını keserek bana racon kesmişler. Hiç sıkıntı yok. Evimin elektriklerini de kesseler ben haberimi yaparım. Ancak  Çevreyolu gibi önemli bir caddenin 100 metrelik kesiminde elektrikleri kesmekle hata yapıyorlar. Bu cadde işlek bir cadde ve trafik akışı olan bir caddedir. Ayrıca orada bir tek ben değil. Yüzlerce vatandaş oturuyor. Dolayısıyla gazeteciye ceza kestiklerini zannedenler vatandaşı bir kez daha mağdur etmiş oluyor” dedi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz’ın halka bir özür borcu olduğunu bir kez daha söyleyen Cumalı, “Bunca elektrik kesintisi, bunca sıkıntı, bunca karanlık ve elektrik kesilmesiyle beraber doğalgazların çalışmaması nedeniyle soğuktan titreyen Sakarya halkından neden SEDAŞ CEO’su Dr. Necmi Odyakmaz özür dilemiyor! CEO benim elektriklerimi kestireceğine önce bunun hesabını versin” dedi.