Dün sitemizde 'Yüklenici firma ile SEDAŞ taşeronu kavga etti, iş yarım kaldı' başlığıyla yayınlanan haber sonrasında SEDAŞ'tan yazılı açıklama geldi. 

Bölgede çalışmaların dün tamamlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halk 54 haber sitesindeki 17 Ağustos 2021 tarihli “Yüklenici firma ile SEDAŞ taşeronu kavga etti, iş yarım kaldı” başlıklı haberle ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz.

SEDAŞ Sakarya Bölge Yöneticiliği tarafından yapılan incelemeler sonucu, Serdivan ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde sürmekte olan yatırım çalışmaları kapsamındaki alt yapı faaliyetini yürüten yüklenici firma çalışanlarının kısa süreliğine işe ara verdikleri ve ekip şeflerinin yönlendirmesiyle herhangi bir sorun olmaksızın görevlerine devam ettikleri tespit edilmiştir. Aynı gün içerisinde söz konusu adresteki çalışmalar tamamlanmış ve kazı alanları kapatılmıştır. 

Kaliteli, sürekli ve sürdürülebilir enerjinin sağlanması noktasında bahse konu bölgede yürütülen şebeke yenileme ve bakım çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kısım kısım açılan kazı alanları, kablo montajının ardından süratle kapatılıp iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak alt yapı yenileme hizmetlerimiz belirlenen süreler dahilinde yapılmaktadır.

SEDAŞ olarak Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’deki 1,9 milyon abonemizin kesintisiz ve kaliteli enerji hizmetinden faydalanabilmesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması için çalışmalarımıza 7/24 devam etmekteyiz. "