Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı 7. videoda Mehmet Ağar'a ilişkin iddilarını sürdürmüş ve 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerden Ağar'ı sorumlu tutmuştu.

Peker, ''Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan. 'Kürt iş adamları' diyorlar. Hayır. Hepsi uyuşturucu işi yapıyordu. Hepsinden para aldı, hepsinin işini halletti'' ifadelerini kullanmıştı.

Peker, ''Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan. 'Kürt iş adamları' diyorlar. Hayır. Hepsi uyuşturucu işi yapıyordu. Hepsinden para aldı, hepsinin işini halletti'' ifadelerini kullanmıştı.

Peker'in açıklamalarında bahsettiği Savaş Buldan'ın eşi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan  sosya medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız'' ifadelerini kullandı.

Medyabar'ın haberine göre, Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in bugün yayınladığı videoda bahsettiği ilimizin de aralarında bulunduğu  1993 ile 1996 yılları arasında Sapanca- Hendek ve Bolu  üçgeninde işlenen cinayetler neler? İşte Sakarya'nın adını faali meçhul cinayetlerle duyulan ölüm üçgeninde işlenen o faali meçhul cinayetler...

ESKİ ÖZEL HAREKATÇI NIN İFADESİ ÜZERİNE

2018 yılında Eski Özel Harekât Polisi Ayhan Çarkın'ın yaptığı açıklamalar sonrası faili meçhul dosyaları yeniden soruşturan İstanbul Özel Yetkili Savcısı Hakan Karaali, ölüm üçgeninde öldürülen Kürt işadamlarıyla ilgili 4 dosyayı daha ilgili savcılıklardan aldı.

'Ayhan Çarkın'ın  O tarihte Radikal'e yaptığı açıklamalar üzerine İstanbul ve Ankara'da özel yetkili savcılar iki ayrı soruşturma başlattı. Bolu-Hendek-Sapanca bölgesindeki cinayetler ile ilgili soruşturmayı İstanbul Özel Yetkili Savcısı Karaali yürütürken, 90'lı yılların başında Ankara ve çevresindeki illerde işlenen cinayetler ile ilgili soruşturma sonrasında . Susurluk hükümlüleri Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy Savcı Yüksel'in yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

BEHÇET CANTÜRK CİNAYETİ

Şoförü ile birlikte öldürüldü: İşadamı Behçet Cantürk ve şoförü Recep Kuzu'nun cesedi 15 Ocak 1994'te Sapanca yakınlarında bulundu. Cantürk ismi öldürülecek 67 Kürt işadamı listesinin ilk sırasında yer alıyordu. Silah kaçakçılığı ve uyuşturucu işlerine de bulaştığı iddia edilen Cantürk, PKK'ye yardım ettiği iddiasıyla işkenceli sorgulamalara maruz kaldı. Cantürk dosyası Ocak 1994'ten beri Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülüyordu.

FEVZİ ASLAN
Amca yeğen dosyası: Fevzi Aslan ve yeğeni Şahin Aslan 28 Mart 1994'te Şehremini'de bir kafede otururken, polis olduklarını söyleyen 4 kişi tarafından gözaltına alınmıştı. Oto alım satımı yapan Aslanlar'ın cesedi ertesi gün Hendek'te bulundu.

İşkence ve birer kurşun

Savaş Buldan ve Hacı Karay: Savcı Karaali'nin talimatla istediği dosyalardan biri de Savaş Buldan ve Hacı Karay'ın öldürülmesi. 3 Haziran 1994'te Yeşilköy Çınar Oteli'nden çıkarken üzerinde 'polis' yazan çelik yelekli silahlı kişilerce alıkonulduktan iki gün sonra Bolu'nun Yığılca ilçesindeki Melen Çayı kenarında öldürülmüş halde bulundular. Otopsi raporu önce işkence yapıldığını, ardından da kafalarına sıkılan birer kurşunla infaz edildiklerini belgeledi. Hacı Karay'ın eşi Ayşe Karay'ın avukatı Selim Okçuoğlu, dosyada şüpheliler arasında Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Çarkın gibi isimlerin olduğunu söyledi.

Eşinin de bulunduğu araçta öldürüldü: Behçet Cantürk'ün avukatlığını da yapan Medet Serhat, 12 Kasım 1994'te Bostancı'daki evinin yakınlarında otomobili kurşunlanarak öldürülmüştü. Medet Serhat dosyası Kadıköy Savcılığı'nca yürütülüyordu.

SAKARYA BÖLGESİNDE İNFAZ EDİLEN YER ALTI DÜNYASININ TANINMIŞ 5 İSMİ

Sapanca’dan başlayıp Düzce’ye kadar uzanan ‘ölüm üçgeni’ olarak adlandırılan bölge, yer altı dünyasının birçok ünlü ismine mezar oldu. Faali meçhul cinayetleri ve mafya infazlarına sahne ölüm üçgeninde öldürülen 5 önemli isim ve hikayesi!

Behçet Cantürk

Behçet Cantürk, Kürt asıllı uyuşturucu kaçakçısı iş adamı. 14 Ocak 1994’te şoförüyle birlikte kaçırıldı. Cesetleri ertesi gün Sapanca yakınlarında bulundu. Faaliyetleri ve öldürülmesi Susurluk Raporunda yer aldı. Behçet Cantürk ve şoförünün infaz edildiği cinayet, faali meçhul olarak kaldı.

Enis Karaduman
Polisin “ne yapacağı belli olmayan, en tehlikeli baba” olarak tarif ettiği ‘altın tabancalı adam’ olarak bilinen Enis Karaduman, 1986’da kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi. 3 kez cezaevinden kaçtı. 1994’te Hendek’te tartıştığı bir lokanta sahibi tarafından vurularak öldürüldü.

Fevzi Salih Aslan
Lice doğumlu Kürt İşadamı Fevzi Aslan ve yeğeni Salih Aslan, polis olduklarını söyleyen kişilerce gözaltına alındı ve 28 Mart 1994’te Hendek İlçesi Kargalı Yeniköy mevkinde TEM otoyolu kenarındaki otopark alanında ölü olarak bulundu.

Süleyman Sülük
Mafya babası Abdullah Sülük’ün amcasının oğlu gözleri bantlı, elleri kelepçeli şekilde öldürüldü. Kimliği belirsiz kişilerce başına ve kalbine sıkılan 3 kurşunla öldürülen 37 yaşındaki Süleyman Sülük’ün ihbar üzerine TEM yolunun  Akyazı Horozlar kesimine giden jandarma, elleri kelepçeli ve gözleri bandajlı bir kişinin cesediyle karşılaştı.

Savaş Buldan-Adnan Yıldırım-Hacı Karay
Haziran 1994'te kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldı ve öldürüldü.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve çevresinde yerleşik Oramar aşiretinin önde gelen bir üyesi olan Savaş Buldan, Diyarbakır Liceli işadamı arkadaşı Adnan Yıldırım ve Yüksekovalı hemşehrisi Hacı Karay’la birlikte İstanbul Çınar Otel’in kapısında polis yelekli kişiler tarafından kaçırıldı. Buldan ve arkadaşlarının cesetleri, ertesi gün Bolu’nun Yığılca ilçesinde Melen Çayı kenarında bulundu.