Sadık Soylu, hakkındaki iddialarla ilgili, "Bakanlara vurmak için beni yem yaptılar" dedi. Soylu “Benim FETÖ konusundaki tutumumu dünya âlem bilir. E.K.’nin de FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum” diye konuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde Erdoğan Bayraktar'ın, bir yıl öncesine kadar Murat Kurum'un danışmanlığını yapan Soylu, kadrosunun 19 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut'ta olduğu anlaşıldı.

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ'Ta, Erdoğan Bayraktar'ın TOKİ Başkanlığı döneminde de TOKİ'de danışman olarak görev yapan Sadık Soylu, Bayraktar'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine başlaması üzerine kadrosu Emlak Konut'ta kalmak üzere bakanlıkta danışman olarak görevlendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde de Soylu'nun bu genel müdürlükte görevi devam etti. Kurum'un bakan olması üzerine, Sadık Soylu'nun da kadrosu Emlak Konut'ta kalmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda danışman olarak bulundu.

Sadık Soylu, yaklaşık bir yıl önce bakanlıktaki görevinden ayrılıp yeniden Emlak Konut'a döndü. Soylu, aranan Sedat Peker'in iddiası üzerine yakın çevresine olayı şöyle yorumladı:

Erdoğan Bayraktar'a, Murat Kurum'a ve Süleyman Soylu'ya vurmak için beni yem yaptılar. Süleyman Bey’in, İçişleri Bakanlığı'ndan istifa ettiğini açıklaması üzerine ben de Emlak Konut'a döndüm. Yani 2002'den bu yana kadrom Emlak Konut'ta. Benim bakanlık personeliyle bir araya geldiğim söyleniyor. Benim başka arkadaşım yok ki. Yıllardır hep bu insanlarla birlikteyim.  Emlak Konut'taki odama gidiyorum. Bakanlık binasına ise sanıyorum bir yıldır gitmiyorum. FETÖ'cü olduğu belirtilen E.K'nin, FETÖ'cü olup olmadığını bilmiyorum. Benim, FETÖ konusundaki hassasiyetimi dünya âlem bilir.

Peker belge paylaştı
Peker, Sadık Soylu ile ilgili olarak bir belge paylaştı.

"Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar’ın Sadık Soylu tarafından kapattırılarak (kendisine köle hale gelmesini sağladığı) FETÖ soruşturma evrakı" diyen Peker, "Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?" diye sordu. 

Ne olmuştu?
Peker yayınladığı son videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu ifade edilen Sadık Soylu’nun “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da yönettiğini” iddia etmiş şöyle konuşmuştu:

Senin akraban var ya Ankara'da, Sadık Soylu. Bir iş merkezi var yine Ankara'da Next Level diye geçiyor. Bu devletin bir yeri. Şimdi bakanlığın tüm yüksek bürokratları orada, tüm işadamları orda. Murat Kurum mu yönetiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı, Sadık Soylu mu? Bir de Erdal Kayapınar var, bakanlığın mekansal planlama genel müdürü. Bu adamla ilgili FETÖ soruşturması varmış, o nasıl kapandı. Soruşturma kapandı? Sayın savcılar siz delil mi istiyorsunuz, kameralar var, bu Sadık Soylu'nun resmi bir unvanı yok, devletin bakanlığa ait resmi binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi, bakan gibi... Neden işadamları ile devletin görevlileri orda. Sayın savcı bir yazı yazacaksın, HTS kayıtları gelsin diye, hangi bürokratlar bu adamın yanına gidip geliyor, hangileri arıyor. Ben iddia ediyorum, Murat Kurum'u o kadar aramıyorlardır.