Uzun süre uygulanan ancak geçtiğimiz günlerde kademeli olarak kaldırılan giriş çıkış yasağı yeniden birçok ilde ilan edildi. Giriş çıkış yasağı ilan edilmesinde, HDP'li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven'in vekilliklerin düşürülmesi nedeniyle HDP’nin, protesto için Edirne ve Hakkari'den başlayarak Ankara'da sona erecek ‘Demokrasi Yürüyüşü' kararı alması etkili oldu.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLEN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

Bu çağrının ardından Adana (15), Bitlis (15), Hakkari (2), Kırklareli (6), Edirne (3), Kocaeli (15), Sakarya (5), Van ve Tekirdağ‘da (3) valilikler tarafından şehirlere giriş kısıtlaması kararları alındı. Milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları sınırlandırıldı.

Her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, yüksek sesli yayın yapan araçlar ile konvoy düzenleme, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster asma gibi etkinlikler yasaklandı.