11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi.

Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketlerinde son durumu paylaştı. AFAD'ın paylaştığı bilgiler şu şekilde:

“Yaşanan sel nedeniyle 74 vatandaşımız (62 Kastamonu, 11 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.”

O MÜTEAHHİDİN MAL VARLIĞINA TEDBİR KOYULDU

Kastamonu’da, selin vurduğu Bozkurt ilçesinde çöken 8 katlı Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Ö.’nün mal varlığına tedbir koyuldu. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca selden etkilenen binalarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Ölçer Apartmanı’nı 3 yıl önce yapan Mehmet Ö. hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soruşturma kapsamında Mehmet Ö.’nün mal varlığına da tedbir koyulduğu belirtildi. İlçede Sınarcık Mahallesi’nde ofisi bulunan ve Ezine Çayı kenarında başka apartmanın teras katında oturan Mehmet Ö., selin ardından ailesiyle ilçeden ayrılmıştı.

SELZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

Kastamonu’da, selin vurduğu Bozkurt’ta arama-kurtarma ve temizlik çalışmaları devam ederken, UMKE ekipleri de selden etkilenenlere sağlık taraması gerçekleştirdi. Hem ilçe merkezi hem de ilçeye bağlı köylerde selden etkilenenler, sağlık taramasına alınırken, ilaç ve medikal malzeme temini de yapıldı. Bazı kişilere de tedavi uygulandı. İlçeye bağlı İncesu köyündeki halk da bu kapsamda sağlık taramasından geçirildi.