Başkan Kılıçaslan mesajında şu ifadelere yer veri;

Şanlı Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan ve 30 Ağustos 1922'deki  Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişi anlamını taşır. Malazgirt Savaşı'yla Anadolu'nun kapılarını milletimize açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle de Anadolu topraklarının 'Türk Vatanı' olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Bu zafer Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; topyekün verilen bir savaşın ve kahramanlık destanının yazıldığı gündür. 

Fakat ne yazık ki içinde bulunduğumuz koşullar içinde, Covid-19 salgını sebep gösterilerek Zafer Bayramı kutlamalarına getirilen yasağın toplum vicdanını yaraladığına, resmi bayram kutlamalarında yapılan ayrımın milletimizin birlik ve beraberliğinin üst düzeyde olması gereken bu gibi önemli günlerde sonuçsuz ve kutuplaştırıcı tartışmalara sebep olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. O nedenle koşullar ne olursa olsun, gerekli tedbirler alınarak, milli şuurun yitirilmesine fırsat vermeden, bayram kutlamalarının coşkuyla ve heyecanla kutlanması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. 


Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi'nin yıl dönümünde, ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrak altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, büyük Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene...