Bu yıl 3. düzenlenen ve alanında Türkiye'nin en kapsamlı süs bitkiciliği festivali olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ nin bu yıl özel ve güzel bir konuğu vardı. Serbesler Botanik’ in konuğu olarak festivale katılan 1998 Volgograd doğumlu, 2018 model of Russia 2.si ünlü Rus manken Daria Zdvizhkova, giydiği özel tasarım ve tam 300 yapraktan oluşan elbisesiyle dikkatleri üzerine çekti. Giydiği elbiseyle ilgi odağı olan Daria, Serbesler Botanik standı sırasında firma hakkında bilgi aldı. 

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul 3. Havaalanı, Beştepe Külliyesi, Karadeniz Otoyolu gibi mega projelerin peyzaj işlerini üstlenen Serbesler Botanik, yurtdışında da önemli bir aktör haline gelmeyi başarmış durumda. Dubai, Katar gibi ülkelere olan ihracatı haricinde, Orta Asya’ nın yükselen yıldızı Kazakistan’da Nur Sultan Nazarbayev’in sarayının peyzaj projelerini tamamlayan Serbesler Botanik, Türkiye’ deki başarılarını dünyanın farklı bölgelerinde de devam ettiriyor. 

Serbesler Botanik’ in dünya çapındaki bu başarısının altında yatan ana unsur ise bitki türlerinin üretimini,  teknolojinin imkanlarıyla donatılmış makine ve ekipmanlarla ekolojik açıdan dünyanın en elverişli bölgelerinden biri kabul edilen Sakarya bölgesinin eşsiz ikliminde yapması.

Sahip olduğu 500.000 m2’lik üretim alanının, 200.000 m2 lik repikaj alanını, dünyadaki tüm iklim bölgelerinde yetişebilen bitki üretimine ayıran Serbesler Botanik, konusunda uzman Ziraat ve Peyzaj mühendisleriyle birlikte dünyanın sayılı üreticilerinden biri olmayı hedefliyor.