Ankara İncesu'da 2003 yılında bir akaryakıt istasyonunun da yaşanan patlamayla birlikte uzun yıllar konuşulan şehir içindeki akaryakıt istasyonlarının gözden geçirilmesini isteyen takipçilerimiz, “Okul, düğün salonları ve evlerin dibinde LPG tankı bulunan istasyonlara nasıl izin veriliyor! Yasalar buradalar da tam uygulanıyor mu” diye sordu.

Ankara’da 2003 yılındaki patlamada 110 kişinin yaralandığını anımsatan vatandaşlar, o günden bugüne ülkenin bir çok yerinde patlamalar olduğunu anımsattı. Sakarya’nın içinde düğün salonları, okullar ve evlere yakın akaryakıt istasyonları bulunduğunu ve bu istasyonlarda LPG tanklarının da olduğunu belirten vatandaşlar, “Tedirgin hayat sürüyoruz” dedi.

Serdivan merkezinde evlere 10-20 metre yakınlıkta LPG tankı bulunduğunu belirten bir takipçimiz, “Evimize 10 metre uzaklıkta LPG tankı var. Evlere bu kadar yakın mesafede LPG tankına izin verilmesi yasal mı! Yasalara uygun mu! Her gün tedirginlik içinde yaşıyoruz. Yetkilerden Serdivan’da evlerin dibindeki LPG tanklarının yasaları uygun olup olmadığını denetlenmesini istiyoruz“ dedi.