Kışın göl haline gelen ve Gökçeören bataklığı adını alan bu arazide biriken su, Mayıs aylarında çekiliyor. Ancak bu arada yağan bir şiddetli yağmur ekilen tüm ürünlere zarar vererek yok olmalarına sebep oluyor. Buna sebep muazzam bir şekilde zarar gören çiftçi, burada alınmayan önlemlerden dolayı son derece mağdur...

Defalarca yetkililere bilgi vermelerine rağmen ve yetkililerinde özellikle seçimler öncesinde “Yapacağız, edeceğiz” diye söz verip bir daha bölgeye el atmamaları, çiftçilerin mağduriyetlerini kat ve kat arttırıyor.

Burada daha önceleri ekilen salatalık ve aralık kavunun esamesi okunmazken, ekilen mısırlarda büyük oranda hasar gördü. Yapımı 20 yıldan beri devam eden Kızılcık Barajı'nın ise hayata geçirilememesi ve burada en önemli gereksinim olan arkların yapılmaması sulama işinde çiftçiyi kaderiyle baş başa bırakıyor. Belirli bölgeler Çark Deresi’nden su alabilirken, alanın yüzde 75’lik bölümü susuzluktan kırılıyor ve ürünleri mahvoluyor. İmkanı olan bazı çiftçiler ise 1-1,5 metre borular döşeyerek, mazot harcayarak, bahçelerini sulama imkanına sahip olurlarken, ekonomik anlamda büyük zorluk çekiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde TV264’te yayımlanan 'Adım Adım Sakarya' programında dile getirildikten sonra bölgeye gelen Tarım Bakanlığı yetkilileri, İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odaları ve muhtarlıklar gerekli önlemleri aldıklarını belirtseler de, yapılan herhangi bir kalıcı önlem hala yok.