Sakarya genelinde 61 meslek odası 1 Ocak itibariyle olağan kongrelerini yapmaya başladı. 31 Mart’a kadar sürecek olan kongrelerde Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (SESOB) bağlı odalar, 4 yıllığına başkan ve yönetim kurullarını seçecek.

12 ODADAN 9’UNDA BAŞKAN DEĞİŞTİ
Şimdiye dek 12 oda kongresi tamamlandı. Kongresi gerçekleştirilen odalardan Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Sakarya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Akyazı Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda mevcut başkan ve yönetimler değişirken 9 odada ise başkanlar yeniden göreve seçildi. Sakarya Oto Sanatkarları Esnaf Odası, Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Akyazı Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise seçimlere birden fazla adayla girdiler. Bu odalardan Oto Sanatkarları ile Berberler Esnaf odasında mevcut başkanlar seçimi yeni adayların önünde kazanarak güven tazelediler. Şoförler ve Otomobilciler odası ile Akyazı Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda ise yeni adaylar seçimden galip çıktı.

EN BÜYÜK ODA SANDIĞA GİDİYOR
İlk iki haftada 12 odanın kongrelerini yapmasının ardından ise 10-16 Ocak arasında ise 9 oda kongreye gidecek. Bu hafta gerçekleştirilecek ilk kongre Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olacak. Çarşamba günü saat 14.00’te SESOB binasında gerçekleştirilecek olan kongrede Turhan Salihoğlu’nun tek liste ile seçime girmesi bekleniyor. Yaklaşık 1200 üyesi olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, şehrin SESOB’a bağlı en büyük meslek odası konumunda.

SEBZE VE MEYVECİLERDE 2 ADAY VAR
13 Ocak Perşembe günü ise 2 kongre olacak. Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası saat 11.00’de Can Düğün Salonunda, Hendek Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise saat 14.00’te Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda sandığa gidecek. Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası’nın genel kurulında mevcut başkan Muzaffer Kabacan’ın karşısına ise daha önce adaylığını açıklayan Mehmet Demir çıkacak.

14 Ocak Cuma günü ise Akyazı Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası ile Akyazı Manifaturacılar Kavaflar Ayakkabıcılar Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongrelerini gerçekleştirecek. 15 Ocak Cumartesi günü Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası saat 11.00’de Serdivan Belediyesi Kongre ve Toplantı Salonunda, Karapürçek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise Karapürçek Şehit Özdemir Kültür Merkezinde saat 13.30’da sandığa gidecek. günü Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası 1070 üyesi ile en büyük meslek odalarından biri.

16 Ocak Pazar günü 480 üyeli Sakarya Saatçiler Elektronikçiler Esnaf odası ile 510 üyeli Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası kongrelerini yapacak. Saatçiler Elektronikçiler Esnaf odası saat 11.00’de Can Düğün Salonunda, Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları ise 13.00’te SESOB binasında sandığa gidecek.