Pandemi döneminde büyük ekonomik ve sosyal sıkıntı içine giren esnafın içinde bulunduğu durum geçen Cuma akşamı TV 264 ekranlarında ele alındı. Programa katılan meslek odası başkanları kendi bünyelerinde bulunan esnafların durumu aktarırken, konu SEDAŞ’a geldi. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ) esnafın elektriklerini kesmediğini belirten SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Elektrikleri kesmiyor ama abonelik iptal ediyor. Yani yaralamıyor öldürüyor” dedi.

Meslek odası başkanlarının kendi üyelerinin durumlarıyla ilgili olarak yaşadığı olumsuzlukları aktardığı programda Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Kemal Turgaç Çark Caddesi esnafının SEDAŞ ile ilgili yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Gazeteci Hüseyin Cumalı ise geçtiğimiz haftalarda SEDAŞ’ı eleştirdiği için evinin önündeki Pancar Çevre Yolu’nun aydınlatma lambalarının söndürüldüğünü anımsattı.

İki santim karda Sakarya’nın elektriklerinin kesildiğini canlı yayında anlattığı için Pancar Çevre Yolu’nun sadece kendisinin evinin önündeki sağa 50 metre., sola 50 metre olmak üzere aydınlatmalarının SEDAŞ tarafından kesildiğini, bununla ilgili elinde video kayıtlarının olduğunu ve SEDAŞ yetkililerinin kendisine racon kestiğini ifade eden Gazeteci Cumalı, “Esnafın aboneliği iptal edilmesine SESOB başkanı olarak siz ne yapıyorsunuz Hasan Alişan” diye sordu.

TV 264 ekranlarında her hafta Cuma akşamları yayınlanan 'Gazeteciler Soruyor' programında zaman zaman gergin anlar yaşandığı SEDAŞ bölümünde Gazeteci Cumalı, “SESOB Başkanı Hasan Alişan olarak sizin kendiniz için ne yaptığınız önemli değil. Bütün esnaf için ne yaptığınız önemlidir. SEDAŞ ile sizin aranızda geçen sorun için değil, esnafın geneli için ne yapıyor sunuz” sorusuyla Başkan Alişan bakın ne dedi!

Gazeteci Zafer Tokuş, Gazeteci Hakan Turhan, Gazeteci Safa Polat ve Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın her hafta gündemi değerlendirdiği programa bu hafta Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (SEBOB) Başkanı Hasan Alişan, Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Kemal Turgaç, Terziler Tuhafiyeciler Konfeksiyoncular Odası Başkanı İbrahim Çokluk, Tarihi Uzunçarşı Dernek Başkanı Murat Uslu, Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe,  Lokantacılar, Aşçılar, Köfteciler ve Kebapçılar Odası Başkanı Serdar Gök, Fotoğrafçılar, Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Özcan Berber, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altay, Sigorta-Yazlık Dolmuş Durağı Başkanı Abdullah Odabaş katıldı.