EVET; İŞİMİZİ YAPIYORUZ
TV 264 ekranlarında katıldığı bir programda sağlık çalışanları için “işlerini yaptılar paralarını aldılar” diyen SESOB başkanı Hasan Alişan’a sağlık çalışanlarının tepkisi giderek büyürken, bir tepki de sağlık sendikaları ile Sakarya Tabip Odası’na geldi. Sendika ve odanın sağlık çalışanlarının hakkını korumadıklarını belirten sağlık çalışanları, “Evet, işimizi yapıyoruz ve maaşımızı alıyoruz. Eğer olaya böyle bakmak gerekirse bu bakış doğru ama yitirdiğimiz onca canlar var iken bu bakış açısı ne kadar doğru” diye sordu.

ŞEHİT DÜŞÜYORLAR
Mevzunun “İşini yapıyor ve parasını alıyor” şekliyle ele alınmasının çok üzücü olduğunu belirten sağlık çalışanları Türkiye’de bir çok kişinin işini yapıp parasını aldığını ve işleri başında öldüğüne dikkat çekti. Rütbeli bir askerin işini yaparken şehit düştüğünü belirten sağlık çalışanları, “Hiç olaya ‘işini yapıp parasını alıyor. Ne yapalım’ diye bakılır mı! Elbette insanlar eğitimini yaptığı işini yaparken, maaşını alıyor. Ama işini yaparken insanlık için canını da veriyor. Çoluk çocuğundan, ailesinden ayrı kalıyor. Dolayısıyla bu bakış açısı sıkıntılı bir açıdır” dedi.

CAN KURTARMAK
Sağlık çalışanlarının pandemi ile bir ailesinden, çocuğundan ayrı kaldığını anımsatan sağlık çalışanları, “Hepsini bırakın. Meslektaşlarımız can kurtarmak için can verdi. Eğitimini aldığı işi yaparken yakınlarını kaybetti. Bunları bir kenara koyup ‘Ne yapalım. Eğitimini aldığı işini yaparken parasını aldılar’ demek, olaya bu gözle bakmak bizi çok üzmüştür. Kimse bizi alkışlamak zorunda değil ama can kurtarmak için canından olan meslektaşlarımızı da göz önünde bulundurup ‘işini yapıp paralarını alıyorlar’ sözü de sarf etmek zorunda değiller” diye konuştular.

ALAYINA TEPKİ VAR
Sakarya Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Gökhan Gedikli ile yönetim kurulu üyeleri Dr. Nevin Özçelik, Dr. Alper Arslan, Dr.  Serdar Değirmenci, Dr. Mehmet İlbaş, Dr. İbrahim Fırat Zengin, Dr. Ramazan Başsoy, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Arı, Yavuz Bingöl, Harun Kestane, Vedat İnan, Esma Serdar ve Veli Azkın, Türk SAĞLIK-SEN Sendikası Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz ile yönetim kurulu üyeleri Selçuk Ayyıldız, Ufuk Yıldız, Ömer Çimen, Gökhan Aydın, Mehmet Çınar, Mehmet Atalay’a da tepki büyüyor.

ALAYI SUS-PUS
SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın ‘işini yaptılar parasını aldılar’ sözü karşısında Sakarya Tabip Odası, Türk SAĞLIK-Sen ve SAĞLIK-SEN sendikasının sus-pus kaldığını belirten sağlık çalışanları, “Bu başkanlar ile yönetim kurulu üyeleri neden sus-puslar! Neden bizim için ‘parayı alıp işini yapıyorlar’ tarzı sözlere ‘işimizi yapıyoruz ama canımızdan da oluyoruz’ diye bir çift kelime edemiyorlar! Kimden korkuyorlar! Neden sessizler! Böyle mi bizim hakkımızı koruyacaklar! Kendini bilmez iki kişi sağlıkçılara saldırdığı zaman basın açıklamalarıyla aslan kesilenler, sıra önemli kişilere gelince ağzını bile açamıyor. Korkuyorlar mı! Bunlara da yazıklar olsun” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

BİR TEK BOSTANCI’DAN
Oda ve sendika başkanlarıyla yönetim kurullarının sus-pus kaldığı ortamda bir tek Sakarya Tabip Odası eski Başkanı Dr. Dursun Bostancı Başkan Alişan’a tepkisini dile getirdi. Dr. Bostancı, “Evet, bir büyüğümüz de sağlıkçıların hakkı ödenmez demişti. Onu hatırlamasını rica ediyorum. Ölüm ile hâlâ burun buruna görev yapan sağlık çalışanları için bu sarf edilen cümleleri red ediyorum. Oturup biraz daha düşünsün. Esnaf çok zor duruma düştü tamam da sağlıkçılar can verdi öldü. Demek ki boşuna öldüler. Kim ne derse desin sağlıkçılar ölse hatta görev başında ölenler şehit statüsüne alınmasa bile görevlerini yapmaya devam edecekler. Bu para ile ölçülemeyecek kadar ulvi bir meslektir” dedi. 

 
------------------

NE OLMUŞTU!
TV 264 ekranlarında Sakarya Kitap Kırtasiye Büfe Gazete Bayileri Tekel Maddeleri Satıcıları ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Coşkun Bilir ile esnafın sorunlarıyla ilgili konuşan Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Pandemi sürecinde sağlıkçılar işini yaptı ve karşılığında da parasını aldı” dedi. 

CUMALI HATIRLATTI    
SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın bu sözlerine sağlık çalışanları üzüldü. Geçen Cuma günü TV 264 ekranlarında ‘gazeteciler soruyor’ isimli programa katılan Başkan Hasan Alişan’a gazeteci Hüseyin Cumalı bu durumu aktardı. Pandemi döneminde görev yapan sağlık çalışanlarının canları pahasına görev yaptıklarını anımsatan Hüseyin Cumalı, “Sayın Alişan sağlıkçılar sizin ‘işlerini yaptılar parasını aldılar’ sözlerine üzüldüler. Benden de size bu üzüntülerini aktarmamı istediler” dedi.

İŞLERİNİ YAPTILAR
Cumalı’nın bu anımsatması üzerine konuşan Başkan Alişan, “Doğrudur, üzülebilirler. Onlar uzmanlığı dışında ne bir şey yapmadılar. Oysa kahveci esnafı battı. Şimdi batan mı kıymetli, ayakta kalan mı kıymetlidir” dedi. Sağlıkçıların Pandemi sürecinde canlarını ortaya koyduğunu anımsatması üzerine Başkan Alişan,” Ne yaptıklarda canlarını ortaya koydular! Deprem de oldu da taş mı taşıdılar! Yapmayın bunu” dedi.

Başkan Hasan Alişan gazeteci Cumalı’nın sorusu üzerine canlı yayında bakın neler dedi. 

Tıklayın izleyin…