NE OLMUŞTU?

Adapazarı’nın bazı bölgelerinde yayılan kötü koku şehirde paniğe neden olmuştu. Tuvaletlerden kokunun yayılmasıyla AFAD ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri alarma geçerek Kanalizasyon hattının geçtiği bölgede bulunan bir özel okul koku nedeniyle eğitime ara vermişti. Şehirde korku ve paniğe kapılan kokunun sebebi yapılan inceleme ve kanalizasyonlardan alınan numuneler sonrasında kimyasal maddenin olduğu ortaya çıkmıştı.

GÖZALTI!

Kısa sürede titiz bir çalışma yürüten ekipler, mobese kameralarını izleyerek SASKİ ve Polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği çalışma sayesinde o kimyasalların gece saatlerinde 2 ayrı vidanjör ile kanalizasyona boşaltıldığı incelenen kamera kayıtları ve görgü şahitlerinden alınan ifadeler sonrasında ortaya çıktı. Yapılan kamer takibi sonrasında kanalizasyona dökülen kimyasalları boşaltan vidanjörlerin Hendek’te faaliyet gösteren bir firmaya ait oldukları belirlendi.

Adapazarı genelinde büyük rahatsızlık veren ve özel bir okulun bir gün süre ile eğitiminin durmasına neden olay sonrasında vidanjörlerin bağlı olduğu firma ve yaşanılanlar hakkındaki yürütülen soruşturmayı Sakarya Valiliğinin bizzat yönettiği ortaya çıktı. SASKİ ise Adapazarı genelinde yayılan kimyasal maddenin tamamen yok olana kadar bütün kanalizasyonlarda tek tek temizlik çalışması yaptığını kaydetti.