Ulusal bir kanaldaki programda söylediği sözler üzerine Türkiye gündemine oturan ve büyük tepki çeken Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, TV264 ekranlarında gazeteci gazeteci Zafer Tokuş'un sunmuş olduğu 'Günün haberi' programına konuk oldu. TV264 stüdyolarında, bir TV kanalında söylediği  tepki çeken o sözlerine açıklık getiren Sofuoğlu, haberlerde ve sosyal medyada yazılan ve söylenen o sözlerin kendisine ait olmadığını söyledi.

Sofuoğlu haber sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının iddia ettiği Üniversiteler fuhuş evi sözünün kendisine ait olmadığını programa bu şekilde bir cümle kurmadığını söyledi. Sofuoğlu, sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti.

"BEN KİMSEYİ FUHUŞLA SUÇLAMADIM"
Sofuoğlu Üniversitelerde fuhuş yapılıyor cümlesini kurmadığını etrafındaki yapılar ve apartlardan bahsettiğini söyledi. Ve bu sözlerinin de arkasında durduğunu ifade etti. Sofuoğlu kimseyi de fuhuşla suçlamadığını söyledi.'MEDYA ANLAYIŞ SORUNU YAŞIYOR'

Ebubekir Sofuoğlu geçtiğimiz yıllarda söylenen 'Google'yi Abdulhamit buldu' sözlerine de açıklık getirdi. Sofuoğlu, 'Ben orda örnekleme yaptım. Bende biliyorum Google'yi Abdulhamit'in bulmadığını ama medyada bir anlayış sorunu var'' ifadelerini kullandı.

"BEN AK PARTİLİ DEĞİLİM"
Sofuoğlu Ak Partili olmadığını kendisini böyle tanımlamadığını söyledi. Ak Parti'de şuan kayıtsız kalsa bile bir kişiyi sevdiğini söyleyen Sofuoğlu, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiğini söyledi.