Pamukova, İznik, Osmaneli yolu kenarına bırakılan sokak köpekleri yiyecek bulmak içim Mekece Mahallesine inince, mahalle köpekler istila etti.

Komşu İlçelerden ve Pamukova dan toplanan sokak hayvanlarının aç kalıp yiyecek bulmak için Mekece Mahallesine inmesi sonrası Mahalle de bulunan kadın ve çocuklar korku dolu anlar yaşıyor. Sabah okula gidecek çocuklar ve anneleri sokak köpeklerinin kendilerini huzursuz etmesinden şikayetçi. Soğuk kış günlerinde mahalleyi bir birine bağlayan kapalı üst geçidi mesken edinen sokak köpekleri vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor.

"Mekece'nin sahibi yok gibi. Ne olur yetkililer bize yardımcı olsun.."

Mekeceli kadınlar, Mekece'nin sahibi olmadığını çevre il ve ilçelerden sokak köpeklerinin mahalle yakınlarına bırakıldığını kendilerinin mağdur olduğunu ifade ederek " Artık bu sokak köpeklerinden gına geldi tavuklarımızı yediler bize saldırdılar. Az öncede kızımı okula geçirmeye cıktım bismillah evden cıktım köpekler başladı yine havlamaya. Üstgeçidin içini mesken tutmuşla. Üst geçitten geçeceğiz, kızım ben gitmem diyor. Okul servisini kaçırdık kızım okula otobüsle gitmek zorunda kaldı. Barınağı aradık sözde geleceğiz dediler ama nafile. İnan artık bıktık. Tüm belediyeler sınırda biz olduğumuz için sokak hayvanlarını Mekece'ye bırakıyor. Mekece'nin sahibi yok gibi. Ne olur bize yetkililer yardımcı olsun. Büyükler korkuyor çocuklar ne yapsın. Hayvan hakları deniyor kabul ediyoruz da, o zaman toplasınlar insanlara zarar vermeyecek bir yerde barınak yapıp yaşam alanı sağlasınlar " dediler.

Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği devreye girdi

Pamukova Doğa Canlılarını Korum a ve Yaşatma Derneği Başkanı Özlem Çengel, " Bu köpekler Pamukova dan, diğer il ve ilçelerden Osmaneli, İznik yoluna bırakılan köpekler. Belediyeler asli görevini yapmak yerine bölge değişikliği yaparak hem hayvanların yaşam alanlarını bozuyorlar, hemde insanların huzurunu kaçırıp şikayetlere sebep oluyorlar. Hayvanlar aç. Yemek kokusuna ekmek kokusuna insanların peşine takılıyorlar. İnsanlarda korkup kaçmaya başlayınca bunlarda peşlerinden gidiyorlar. Belediye ile görüşüp soruna çözüm bulmaya çalışacağız " dedi.