Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir ve hukuk önünde herkes eşittir. Bu mantıkla olaya baktığımız zaman bir vatandaş koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmaz veya maskesini kurallara uygun takmadığı takdirde kolluk kuvvetleri ilgili maddeden cezai işlem yapıyor. Sokaktaki vatandaşa bu kurallar uygulanırken, toplumun önünde bulunan, topluma örnek kişilerin, toplumun örnek aldığı kişilerinde kurallara tam uyması gerekiyor. Ancak an geliyor topluma örnek olması gereken kişiler ne yazık ki beklendiği gibi hareket etmiyor.

Bu gerçeğin son örneği Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş oldu. Kendisinin bağlı olduğu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı 3 ayrı törende il müftüsü Başiş ısrarla maskesini düzgün takmadığı objektiflere yansıdı. İlk olarak Hafızlık Proje Okulu Uygulama Camii Temel Atma Töreni, ardından Orhan Gazi Camii açılışı  ve son olarak Adapazarı Anadolu İmam Hatip lisesi temel atma törenlerinde Başiş maskesini kurallara uygun takmadı.

Maskeyle burnunu da örtmesi gerekirken, 3 ayrı törende Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş’in ısrarla maskesini burnunun altına taktığı objektiflere yansıdı. Halk54.com takipçilerinin dikkatlerinden kaçmayan bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Diyelim ki 1. törende müftünün maskeyi burnunun altına takması fotoğrafa denk geldi. Ama 2. ve 3. törende de müftü Başiş ısrarla maskeyi burnunun altına takıyor. Bağlı olduğu kurumun başındaki isim olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş maskesini nizami takarken acaba müftü neden maskesini nizami takmıyor!” diye sordular.

Koronavirüs denen virüsün Müftü veya protokol üyesi gözetmediğini dile getiren vatandaşlar, “Belki ki müftü maskesini bilerek burnunun altına takıyor, belli ki kurallara uymuyor. Bunu 3 ayrı törendeki fotoğraf ve videolardan anlıyoruz. Peki sokakta bir vatandaş böyle gezse, bir denetime denk gelse, ilgili kolluk kuvveti vatandaşa cezai işlem yapar mı yapmaz mı! Bir başka soru ise topluma örnek olması gereken bir müftü neden böyle davranıyor! “ diyerek tepkilerini dile getirdi.