Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı Öğretmenler günü için yaptığı açıklamada; “Bir meslekten daha fazlasıdır öğretmenlik. Öğretmenlik, sadece öğrenciye kitapta olan bilgiyi aktarmak değil daha fazlasını sunabilme heyecanını taşıyabilmektir” ifadesinde bulundu.

Sarı; Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir diyerek, “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim asıl kişiliğim (niteliğim) öğretmenliğimdir. Ben ulusumun öğretmeniyim” derken cumhuriyet öğretmenine verdiği önem, değer ve önceliği, aynı zamanda sahip olduğu en büyük tutku olarak ortaya koymuştur.

Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmiştir.

Toplumun en özverili ve en saygıdeğer, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin ve tüm eğitim camiasının “24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutluyor; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.