SATSO öncülüğünde; Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, SAÜ, SUBÜ, SESOB, STB ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan Sakarya Stratejik Planının lansman toplantısında SESOB Başkanı Hasan Alişan ile SATSO Başkanı Akgün Altuğ arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 

SESOB Başkanı Hasan Alişan, "SESOB olarak 34 bin 303 üyeyle 61 meslek odasıyla hizmet gayreti içerisindeyiz. Elbette ki bu önemli çalıştayın paydaşı değil, çalıştay katılımcısıyız sadece. Onu ben özellikle belirtmek istiyorum. Katılımcısıyız. Sadece burada ticaret ve sanayi alanında katılımcı rolünü üstlendik. Oysa ki Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bu projenin içerisinde sadece çıraklık eğitim merkezinde sorumlu olmak, oysa ki bu konuda sorumluluk verilmiştir. Bu sorumluluğu yerine getirmek için biz azami gayret göstereceğiz. Oysa ki SESOB olarak bizim hedefimiz şu; Bugünkü esnaf ve sanatkarlarımıza yarın sanayici ve tacir sıfatını kazandırmak. Sadece çıraklık değil, mesleki eğitimin her alanında esnaf ve sanatkar yetiştirmek. Bu stratejik eylem planının çalıştayda katılımcı olmamıza rağmen, gönülden desteklediğimizi hatta bize az yük verildiğini sadece çıraklıkla ilgili yetinmek istemediğimizi söylemek istiyorum" dedi. 

Alişan'ın bu sözleri üzerine araya giren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, "Katılımcı olduğunuzda ısrar ediyorsun ama üst kurulda çalıştı genel sekreteriniz. Paydaş olarak katıldınız bütün toplantılara. Genel sekreterinize sorabilirsiniz" dedi. 

Tekrar söz alan SESOB Başkanı Hasan Alişan, "Ben sadece katılımcı olarak... Önümüzdeki sizin vermiş olduğunuz kitapçıktan, sadece ticaret sanayi çalıştayına katılımcı olarak 20 Ocak 2020 Pazartesi'den itibaren orada varız. Orada var bizim adımız, başka yerde yok. Önemli değil. Kitapçıkta katılımcı olarak varız. Önemli olan şu; güzel bir harekettir, tebrik ediyoruz. Bu konuda emek gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.