Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Nurçin Süzen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yaptığı yazılı açıklama ile kutladı.

Süzen mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 98. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusu ve onurunu yaşıyoruz bugün. Dünyada örnek bir kurtuluş destanı sonrasında kurulan Cumhuriyet ülkemizin en büyük kazanımı, karanlıktan aydınlık bir geleceğe yürüme azminin büyük eseridir.

Her bir bireyin ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik-bilimsel temellere dayalı, eşit özgür bir hukuk devletinde, kadın ve kadın haklarına değer ve önem veren öncü, çağdaş, insanca yaşayabilmenin tarifi, aydınlık günlerin var olma nedenidir. Ebedi liderimizin “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözü her zaman yol göstecimiz ve bundan aldığımız ilhamla geleceğe emin adımlarla yürüme, ülkemizi daha da ileriye taşıma azim ve kararlılığı içerisindeyiz.

98 yıldır parlayan geleceğimize yön veren Cumhuriyetimizin, kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun."