Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Nurçin Süzen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928'de "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanının verildiği gün olarak kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Süzen mesajında şunları kaydetti:

"Dünyada ki fedekar mesleklerin başında gelen öğretmenlik, sevgi, emek , sabır ve hoşgörü isteyen bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli bir insan yetiştirme sanatıdır. Malzemesi insandır. İnsana yapılan her yatırım insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözü ulusumuzun gelişmesinde laik, çağdaş ve bilimsel eğitim yolunda atılan en önemli adımların öğretmenlerimize ait olduğunu göstermektedir.

Ülkelerin gelecekleri, eğitime verdikleri öneme ve çağdaş insanlar yetiştirmelerine bağlıdır. Çocuklarımız geleceğimizdir ve bu geleceği inşa edecek olanlarda öğretmenlerdir.

Tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarıının çözüldüğü günlere erişmelerini diliyoruz.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun."