Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulamaya alınan tam kapanma sürecinde bakkal esnaflarının saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacağını hatırlatan Başkan Akdardağan, “İçişleri Bakanlığının ‘Tam Kapanma’ genelgesi kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar işyerlerimiz saat 10.00 ile 17.00 arasında ve Pazar günleri de dahil açık kalacaktır.  Vatandaşlarımız mahallesi ve sokağındaki en yakın bakkaldan alışverişini rahatlıkla yapabilecektir. Yine vatandaşlarımızın istemeleri halinde sokağındaki bakkalından online sipariş vererek eve servis hizmeti isteyebilecektir. ” Dedi.

Akdardağan belirtilen uygulama kapsamında ilk kez zincir ve süpermarketlerin Pazar günü kapalı kalacağını belirterek, “Kısıtlamalı olan Pazar günlerinde zincir marketlerin kapalı, bakkal esnafının açık olması anlamlı ve yerinde bir karardır. İlk kez gerçekleşen olan bu uygulama ile esnafımız bir nebzede olsa nefes alacaktır. Sürekli dile getirdiğimiz gibi gönlümüz isterdi ki; hafta sonları zincir marketler tümüyle kapatsın esnaflarımız açsın. Ancak uygulanacak olan bu model gelecek dönemlerde atılacak adımlar için örnek teşkil edecektir.” Dedi.   

Virüsün bulaştırıcılığı açısından güvenli alışverişin adresinin bakkallar olduğunu yineleyen Başkan Akdardağan, “Yoğunluğun yaşanmadığı bakkallarımız her kısıtlama dönemde olduğu gibi tam kapanma dönemine de hazırdır ve vatandaşımızın hizmetinde olmaya devam edecektir.” Dedi.