Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Tam Kapanma’nın ele alındığı programın ilk bölümüne Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Kemal Turgaç telefonla bağlandı. Bir çok sektörün hizmet verdiğine dikkat çeken Başkan Turgaç, “Olan yine esnafa oldu” dedi. Pandemi ile birlikte yaşanan sokağa çıkma kısıtlamasında sürekli esnafın mağdur olduğunu dile getiren gazeteci Hüseyin Cumalı ise “Bunun adı tam kapanma olamaz” dedi.

Bir çok sektörün açık olduğunu ve herkesin yasal izni bulunduğuna dikkat çeken Gazeteci Cumalı, “Market zincirler açık, eline poşet olan sokağa zaten çıkıyor. Sanayi açık, tarım açık, köpek bakmak için bile evlerinden herkes çıkarken kapanan bir tek esnaftır. Böyle kapanma olmaz” dedi. Tam kapanmayı göstermek için tişörtünü kaldıran Cumalı, tişörtü ile yüzünü önce tam, sonra yarım kapattı.

Tişörtünü kaldıran Cumalı’nın vücudu ve memeleri ortaya çıkınca stüdyoda Gazeteci Zafer Tokuş ile Gazeteci Hakan Turhan kısa süreli panik yaşadı. Yaşanan panik anları ekranlara yansıdığı o anlarda Zafer Tokuş’un ‘Reklama gidin’ feryatları ekranları inletti. Reklam arasında fenalık geçiren Zafer Tokuş kolonya ile kendine geldi ve programın 2. bölümüne katılabildi.

2. Bölümde ise Cumalı, “Millet soyunuyor, denize bikini ile giriyor, şortla ve tangalarla herkes ekranlara çıkıyor. Bizim tişörttü kaldırmamız mı sorun oldu! Görüntü kirliliği oluyorsa bir şey diyemem ama soyunmamdan bu kadar korkmayın” dedi. Zafer Tokuş’un “Ne olur açma” diyerek sunmaya devam ettiği programda TV264 muhabirleri kentin çeşitli noktalarında bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uygulamalarını canlı yayınla ekranlara getirdi.

Muhabir Serhat Yılmaz ile Kameraman Göksel Ateşalp’in görüntüleriyle anlık olarak ekranlara gelen uygulama noktalarında herkesin izinli olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. 17 günlük kapanmayla birlikte psikolojilerin bozulduğu günümüzde Psikolog Nurseli Uzun gazetecilerin sorularını canlı yayında yayınladı. Aynı zamarnda Halk54.com Köşe Yazarı olan Nurseli Uzun, Pandemi ile birlikte uyku bozukluklarının arttığını belirterek yapılması gerekenleri uzman gözüyle sıraladı.

17 günlük kapanmayla ilgili olarak Cumalı’nın sorusu üzerine konuşan Psikolog Nurseli Uzun, “Eğer ‘zaten aylardır sokağa çıkamıyoruz, zaten depresyondayız’ diyerek 17 günlük kapanmaya girerseniz, depresyonunuz daha da artar. Bunun yerine daha olumlu düşünüp, hobilerimizi geliştirip ailelerimizle birlikte olmanın keyfinin çıkartmalıyız” dedi. Çocuklarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Psikolog Uzun, Pandemi döneminde ebeveynlere bu noktada önemli görevler düştüğünü belirtti.

İlçelerdeki Koronavirüs rakamlarının da anlık olarak ekranlara geldiği programda alınan bütün önlemlere rağmen sokak aralarında çocukların cirit attığı ve ailelerin bu konuda duyarsız olduğu dile getirilen programda, Geyve’deki Koronavirüs artışının bir türlü azalmadığının da altı çizildi. 

Zaman, zaman tartışmaların yaşandığı programın ilerleyen dakikalarında ise sık, sık yaptığı icraatlarla gündeme gelen Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün’ün başında bulunduğu belediyeden 17 günlük kapanma öncesinde yardım isteyen yaşlı kadının dramı konuşuldu. Yiyecek ekmeği bile bulunmadığı iddiasıyla belediyeye gelen kadına görevlilerin yardımcı olmadığının konuşulduğu o anlarda Gazeteci Cumalı geçen hafta gündeme gelen iftar olayıyla ilgili konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un konuyla ilgilendiğini belirten Gazeteci Cumalı, “Sayın Yavuz beni aradı ve olayı benden dinledi. Ardından başkan Övün’ü aradı ve ondan dinledi. Ardından Genel başkan yardımcısı Yavuz bir kez daha beni aradı ve başkan Övün’ün Ramazan ayında orada iftar vermediğini dile getirdi. Ben şahsen Ali İhsan Yavuz’un sözüne inanıyorum” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın geçen hafta Sakarya’nın kuzey bölgesindeki sahil kesiminde ATV’lerle yaptığı kumdaki gezisi bir kez daha gündeme geldi. Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerini içine alan sahil kesiminde doğa yürüyüş parkuru yapılmasıyla ilgili Vali Kaldırım’ın yaptığı gezi sırasında kum zambaklarının ezildiğini belirten gazeteciler bu görüntülere tepki göstermişti. Sakarya Valisi ise hazırlanan projede kum zambaklarının kesinlikle korunacağını dile getirdi. 

1984 yılından bu yana Sakarya’da gazetecilik yaptığını belirten Hüseyin Cumalı ise, “Ben ne projeler gördüm. Kaç vali, kaç proje tanıttı ama hangisi hayata geçti! Vali Ahmet Hamdi Nayir beni polislerle yatırdı kaldırdı, çekti gitti. Akıllar bu kaldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir bu kentte ne yaptı! Dolayısıyla ben projenin hayata geçmesini bakarım “dedi.

Programın sonlarına doğru ise Sakaryaspor’un Play-Off’a kalması gündem oldu. Sıkıntılı bir süreç sonrasında Sakaryaspor’un Play-Off’a kaldığına dikkat çeken gazeteciler Başkan Cevat Ekşi ve ekibini tebrik etti. Sakaryaspor Başkanlığı’na oynayan iş insanı Uğur Akkuş’un eğer takıma yardım etmek istiyorsa şimdi tam zamanı olduğunu belirten Cumalı, “O gün bu gün, gelsin takıma yardım etsin. Hatta önce Başkan Cevat Ekşi’den randevu alsın. Sonra tebrik etsin. Sonra da takıma Play-Off öncesinde maddi yardımda bulunsun. Bizde samimiyetini görelim” dedi.

Sosyal medya üzerinden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’ye yapılan sözlü hakaretleri de anımsatan Hüseyin Cumalı, “Takım şu anda Play-Off’a kaldı. Zamanında sosyal medyadan hakaret edenler şimdi Başkan Ekrem Yüce ile Başkan Cevat Ekşi’den özür dilemeyi düşünüyor mu! Bu takım bir üst lige çıkarsa yine bu sosyal medyacılar iki başkandan özür dileyecek mi! Başkan Cevat Ekşi ile yönetiminin başarısız olması için bu kentte çanak tutanlar var. Takımın yenilmesini isteyenler var. Bunlar özür dileyecek mi” diye sordu.