//Esra Şenli//

Koronavirüs önlemleri kapsamında başlayacak 17 günlük tam kapanmaya saatler kaldı. 17 günlük sokağa çıkma yasağının başlayacağı saat 19.00'a kadar yollara düşerken, bu arada kapanma nedeniyle kiralık villa arayışları da patladı.

Karantinanın tatile çevrildiğini söyleyen turizmciler, müstakil yaşama inanılmaz yoğun bir talep olduğunu ifade etti. Pandemiyle beraber bu sezonluk kiralamaların artık normal kullanıma döndüğünü aktaran turizmciler, İstanbul'a yakın bölgelerde bulunan villalarda müsaitlik olmadığı için en yakın Sapanca, Abant tarafına yönlendirme yapabildiklerini aktardılar.

Öte yandan kısıtlamada villa kiralarının bir gecesi 1000 liradan başladığını ifade eden turizmciler, kira ücretlerinin 10 bin TL'ye kadar çıktığını söyledi. 

Covid-19 önlemleri kapsamında 29 Nisan’da başlayacak 17 günlük tam gün kapanmaya saatler kaldı. Yasakların başlayacağı yarın saat 19.00'a kadar Tatil bölgelerindeki yazlıklara gitmek isteyenler başta Bodrum, Antalya, Çeşme Marmaris olmak üzere adeta trafiği kilitledi. Bu arada 17 günlük kapanma nedeniyle özel kiralık villa arayışları patladı, tatil yörelerindeki yazlıklarda boş yer kalmadı. Kısıtlamada villa kiraları 15 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıktı.