Dönemin milletvekili Ersin Taranoğlu, Ekim ayı içerisinde gündem olan Adapazarı Belediyesi’nin deprem sonrası Avrupa Yatırım Bankası’ndan kullandığı 52 milyon Euro’luk deprem kredisiyle ilgili Tv264’te Gazeteciler Soruyor özel programında açıklamalarda bulundu.

Taranoğlu, “Deprem kredisi 5 vilayete de verildi ama bir tek Sakarya ödüyor kısmı ile ilgileniyorum. O dönem dendiği gibi Sakarya’ya bir kazık atılmış ise dönemin milletvekili olarak ben görevimi yapmamışım demektir.

Ortada bir para dağıtılıyor. Sakarya buradan 52 milyon Euro’sunu almış. Geri kalan 402 milyon nereye harcandı ben bilmem. Diğer iller almadılar biz aldık. Bu paranın nereye harcandığının devlet tarafından kontrolleri var. Sakarya’ya kredi alırken bir ayrıcalık yapılmıştır. Bu para nereye harcanmıştır bu dönemin belediye başkanının bileceği iştir. Sadece Sakarya ödüyor diye bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.
 
Taranoğlu, kredinin ne için alındığına ve nereye kullanıldığına cevap verecek ismin dönemin belediye başkanı Aziz Duran olduğunu söyledi.