Faizsiz konut ya da araba almak umuduyla para yatıran ve aylar geçmesine karşın ne paralarını ne de ödedikleri meblağları geri alamayan yurttaşlar için umut doğdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, konuya ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve “Tasarruf Finansman Şirketleri”nin temsilcileri ile çözüm için bu hafta toplanacağını açıkladı.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu hafta yapılacak toplantılarla en hızlı ve etkin çözüm"ün netleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden 21 tanesinin düzenleme çerçevesinde faaliyetlerine devam edemeyecek durumda olduğu anlaşıldığı için tasfiye kararı alınmıştır. Vatandaşlarımızın özel hukuk alanında inşa ettikleri sözleşmelerden doğan sorumlulukları karşılığında, hâlihazırda tasfiye sürecinde olan bu firmalarda biriktirdikleri meblağların akıbetinin belirlenmesi amacıyla; Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileriyle yapılan toplantılarda, alternatif çözüm yolları bütün detaylarıyla masaya yatırılmış ve taslak çalışmanın sonuçlandırılması aşamasına gelinmiştir. Bu itibarla, bu hafta gerçekleştirilecek toplantılarla en hızlı ve etkin çözüm netleştirilecektir." denildi.

Açıklamada ayrıca, Fon'un tasfiye işlemlerine hız kesmeden devam etmekte olduğu, şirketler ile şirket ortaklarının mal varlıklarının satışları ara verilmeksizin sürdürüleceği ifade edildi.

6'sı devredilmişti

TMSF, tasarruf finansman şirketlerinin bazıları için geçen aylarda tasfiye kararı almıştı. Dört aydır yapılan çalışmalar sonucu, 21 şirketten altısının Katılım Evim ve İmece Evim'e devrolmasına karar vermişti.

Söz konusu şirketler; Finansevim, Gerçekevim, Hedefevim, Varlıkevim, İstekevimm, İktisatevim, Değer Tasarruf, Vizyonevim, Birikimevim, Destekvim, Gelecek Tasarruf, Birlikevim, Yaşamevim, Morevim, Önceevim, Doğruevim, Tasarruf Organizasyon, İkizlerevim, Finalevim, HH Aydın Yatırım, İhtiyaçevim olarak duyurulmuştu.