// Adnan Turgay Özbalkan //

İstanbul-Ankara Demiryolu’nun Sakarya Geyve mevkiinde yağışlı havalarda sürekli yaşanan heyelanlar nedeniyle TCDD tarafından istinat duvarları yapması için ihale açtı. Açılan ihaleyi kazanan firma bölgede 3 vardiya olmak üzere çalışma başlattı. Ancak çevre sakinlerinin aşırı sesten rahatsız olması nedeniyle 3 vardiya olarak yapılan çalışmalar 2 vardiyaya indirildi. 

Bölgede bulunan Kışlıçay, Bogazköy ve Doğançay mahallelerinde oturan vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolda çalışmalar nedeniyle sesten rahatsız olduğu için 2 vardiyaya indirilmesiyle birlikte istinat duvarlarının yapımı süresi de gecikti. 

Bir taraftan geciken işten rahatsız olan vatandaşlar, bir yandan ise aşırı sesten rahatsız olan vatandaşlar nedeniyle bölgede sıkıntı haline gelen çalışmalar yetkilileri de sıkıntıya soktu. Öte yandan okulların açılmasına sayılı günler kala yolun açılmaması ise ayrı bir sıkıntıya neden oldu. İstinat duvarı çalışması nedeniyle yolun kapalı olduğunu belirten vatandaşlar,” Bu nedenle okullara gitmek için kilometrelerce yol kat ediyoruz. Mağdur oluyoruz. Çocuklarımız da okullara geç kalıyor” dedi.