// Haber Nurettin Eryılmaz  //

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Sapanca ilçesi Güral otelde gerçekleşen toplantısında Trump’ın Kudüs planına sert tepki gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs planına sert tepki gösteren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,” Amerika başkanının talihsiz açıklaması İslam dünyasını ciddi manada zedelemiştir. Talihsiz diyorum çünkü ABD Başkanı Donald Trump hayata geçirilmesi imkânız olan bir planını açıkladı. Hayata geçirilmek istenen plan soruna çözüm olmaktan çok sorunun kendisi olmaya adaydır. Filistin topraklarını işgal eden katliamlar yapan Siyonist zalimlerin yaptıklarına çanak tutmaktır. Açıklanan sözde proje kabul edilmez bir durumdur buna seyirci kalmak mümkün değildir. Kudüs Filistin kırmızı çizgimizdir Cumhurbaşkanımız  Recep Tayip Erdoğan önderliğinde bu duruma karşı çıkacağımızı ve bu plan karşında her türlü mücadeleyi vereceğimizi buradan tüm kamuoyuna ilan ediyoruz “ diye konuştu.

TDBB Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Filistin Kudüs kırmızı çizgimizdir uluslararası Dünya Türk Belediyeler birlik olarak Filistin üyemizde bulunduğu, alınan yani Kudüs kararından vazgeçilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Kudüs Müslümanındır Kudüs Filistinlilerindir ve İsraillin yıkıcı Amerika destekli hareketinden biran önce vaz geçilmesi bölgede tekrar barışın hakim olması çok önemlidir bizde Türk dünyası belediyeler birliği olarak her zaman Filistinli Belediyelerin yanında olduğumuzu onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.