Cumhurbaşkan Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında alınan yeni tedbirleri duyurdu. Erdoğan'ın yaptığı son dakika koronavirüs yasakları açıklamasında, restoranlar, kafeler, pastaneler ve lokantalar hakkında da bilgi verildi. Bu noktada, dünden bu yana 'Lokantalar, pastaneler, kafeler ve restoranlar kapanıyor mu?' sorusunun yanıtı en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Gece saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs genelgesi yayımlanırken pastanelerin, kafelerin, lokantaların ve restoranların yeni çalışma saatleri duyuruldu.

SESOB Başkanı Hasan Alişan alınan bu tedbir kararlarını yorumladı. SESOB Başkanı Alişan,

 '' Salgın had safhasına ulaştı. Salgını önleme ile alakalı tedbirlerin alınması gerektiği halkımız tarafından da dile getiriliyordu.Salgın ile alakalı alınan tedbir kararlarına bizim itirazımız yok. Fakat sadece belirsizlikler var, esnafın kafası karışık. Günler ilerledikçe alınan tedbir kararı daha iyi anlaşılacak. Esnaf çok kötü durumda fakat salgının boyutu inanılmaz seviyelere geldi. Tedbir alınması gerekiyordu. Fakat esnaflar bana şu soruyu soruyor bugüne kadar siyasi partilerin kongreleri yapıldı. Kongrelerin çoğunluğu bitti diye mi şimdi tedbir alınıyor? Bundan sonra kongreler olacak mı? Tedbir sadece esnafa mı yönelik? sorularını soruyor. Hayırlısı neyse o olsun.'' ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Bu çerçevede 17.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00 den itibaren geçerli olacak şekilde;

-Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ila 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

-Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gelal hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir.

-Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00 den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

-İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yemeiçme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır./MEDYABAR