HALK54.COM
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında  zamanın hükümeti Avrupa Yatırım Bankası’ndan Euro bazında deprem kredisi aldı. Alınan bu krediler Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Yalova illerine ‘Deprem Kredisi’ adı altında sunuldu. TV 264 ekranlarında ‘gazeteciler soruyor’ isimli programda ele alınan ‘deprem kredileri’ ile ilgili olarak programa katılan Coşkun Bilir ‘elimde belgeler var. Bu kredilerden Yalova Belediyesi almadı. Diğer 4 belediye kredi aldı ve hepsi bu kredileri ödedi” dedi.

Zamanın hükümetinin milli görüş kültüründen gelen Adapazarı Belediye (O tarihte Büyükşehir Belediyesi olmamıştı) Başkanı Aziz Duran’a partizanca yaklaştığını savunan gazeteci Hüseyin Cumalı ise, “Deprem kredisi alan iller arasında bir tek Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden  deprem kredisi kesildi. Yıllarca Sakarya’nın kasasından para kesildi. Bu güne kadar 52 Milyon Euro olan Deprem Kredisi’nin  26 Milyon Euro kadarı kesildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin girişimleriyle birlikte geriye kalan 26 milyon Euro meclis kararıyla iptal edildi” dedi.

Gazeteciler Safa Polat ve Hakan Turhan’ın da aynı görüşleri savunurken köşe yazarı Coşkun Bilir, “Hayır, bütün belediyelerden deprem kredisi ödemeleri alındı. Bir tek Yalova Belediyesi kredi almadığı için ondan kesim  yapılmadı” sözleri üzerine Hüseyin Cumalı,  “Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz  ‘Sakarya dışında kimseden para kesilmedi’ açıklaması var. Senin elinde belge var mı” diye sorunca Coşkun Bilir zor anlar yaşadı.

Sert tartışmaların yaşandığı programda neler yaşandı. İşte o görüntüler...