Son dönemde yarı yarıya düşen test sayılarına rağmen KKTC'de günlük vakalarda değişmeyen rakamlar, PCR tartışmalarında yeni soruları ve şüpheleri gündeme getirdi.

Günlük 500 bin TL’nin üzerinde 'dolandırıcılık rakamları' telaffuz ediliyor. Söz konusu 4-5 aylık dönem dikkate alındığında olası belirsiz "vurgunun" ortalama 60 milyon TL ve üzerinde olduğu anlaşılıyor. 

18-20 bin ortalamada giden günlük test sayısı bir süredir 10 bin test sayısına düştü, ancak test sayısının iki katı olduğu dönem ile yeni dönem arasında günlük 100-150 arasında değişen vaka sayısı ortalamalarında herhangi bir değişiklik yok.

Bu süreç içinde özel laboratuvar ve hastanelerde uygulanan testler durdurulmuştu. 

GÜNLÜK 1 MİLYON TL KİME, NEREYE GİTTİ? 

KKTC Başbakanı Ersan Saner'in "ücretli PCR" kararı tartışmaları çerçevesinde telaffuz ettiği günde "1 milyon TL’ye mal oluyor" sözleri konunun ortaya net bir şekilde konmayan bir diğer belirsiz boyutunu ortaya koyarken, test sayılarının kontrollü bir şekilde düşürülmesinde bazı özel PCR merkezlerinin süreç içerisinde günde 10-15 bin testin üzerinde "yapılmamış  testi devlete fatura ettiğine" dair şüphelerin olduğu öğrenildi.

GÜNLÜK 500 BİN TL ÜZERİ VURGUN İDDİASI

Günlük 500 bin TL’nin üzerinde 'dolandırıcılık rakamları' telaffuz ediliyor. Söz konusu 4-5 aylık dönem dikkate alındığında olası belirsiz "vurgunun" ortalama 60 Milyon TL ve üzerinde olduğu anlaşılıyor.